Germania recomandă ca vaccinul AstraZeneca să fie administrat doar celor sub 65 de ani

Logoul companiei AstraZeneca
Logoul companiei AstraZeneca (Andrely Yates / AFP / Getty Images)

Vaccinul împotriva Covid-19 produs de compania AstraZeneca ar trebui administrat doar persoanelor cu vârste între 18 şi 64 de ani, afirmă comitetul german pentru vaccinare într-o versiune preliminară a recomandării sale de administrare a produsului.
Informaţia a survenit cu o zi înainte ca agenţia pentru medicamente a UE să decidă în privinţa vaccinului AstraZeneca.

”La acest moment există date insuficiente pentru a evalua eficacitatea vaccinului pentru pacienţii care au peste 65 de ani”, se spune în rezoluţia preliminară făcută publică de Ministerul german al Sănătăţii.

Agenţia Europeană pentru Medicamente va da vineri o decizie în privinţa autorizării vaccinului AstraZeneca.

Citiți și Australia renunţă la un vaccin anti-COVID după ce testarea dă rezultate fals pozitive pentru virusul de HIV

Compania a negat luni că vaccinul său nu este foarte eficient la persoanele peste 65 de ani, după ce presa germană a scris că unii oficiali se tem că produsul ar putea să nu fie aprobat în UE pentru vârstnici.

Ministerul german al Sănătăţii a explicat că din 341 de persoane cu vârste de peste 65 de ani testate clinic, doar una s-a infectat cu virusul Wuhan, care produce boala, ceea ce înseamnă că STIKO - comitetul pentru vaccinare al institutului Robert Koch - nu a putut obţine o informaţie relevantă statistic.

CEO-ul AstraZeneca, Pascal Soriot, a declarat că firma sa are mai puţine date despre vârstnici deoarece a început să-i vaccineze mai târziu în cadrul testelor.

”Dar avem date solide care arată o producţie foarte puternică de anticorpi împotriva virusului la vârstnici, similar cu ce s-a consemnat la tineri”, a afirmat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură