Germania investeşte un milion de euro în şcolile din România. Cine va beneficia de aceşti bani

Sală de clasă
Sală de clasă (Facebook/SimionHancescu)
Andrei Popescu
31.10.2023

Ambasada Germaniei la Bucureşti a anunţat, luni, semnarea unui acord de finanţare pentru suma de un milion de euro pentru cursurile şcolare în limba germană în România.

Potrivit anunţului, postat pe pagina de Facebook a Ambasadei, acordul a fost semnat de ambasadorul Peer Gebauer şi directorul general al Fundaţiei Saxonia, Klaus-Harald Sifft.

Cu această sumă, peste 900 de profesori şi educatori vor putea fi sprijiniţi prin granturi. Scopul este de a asigura o predare de înaltă calitate a limbii germane în România, a mai transmis Ambasada.

“În acest an, suntem din nou în măsură să creştem sprijinul nostru pentru predarea limbii germane în România. Sunt foarte încântat de acest lucru, deoarece proiectul aduce o contribuţie importantă la promovarea limbii germane, la minoritatea germană şi la înţelegerea reciprocă. Peste 22.000 de copii şi elevi beneficiază de predarea limbii germane ca limbă maternă.

Prin acest proiect investim în următoarea generaţie şi o susţinem cu profesori şi educatori care se angajează personal pentru o educaţie excelentă. Prin măsuri de formare profesională şi manuale moderne, în România se poate oferi o educaţie în limba germană de înaltă calitate pedagogică. Avem în Fundaţia Saxonia un partener puternic, care se ocupă încă de la început de proiectul de susţinere a cadrelor didactice din învăţământul în limba germană din România”, a declarat dr. Peer Gebauer.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor