George Clooney, arestat în faţa ambasadei Sudanului din Washington

WASHINGTON, DC - 16 martie 2012:  Actorul George Clooney (stânga) este arestat alături de tatăl său, Nick Clooney (dreapta) în timpul unei demonstraţii în faţa Ambasadei din Sudan. O serie de organizaţii, printre care şi Amnesty International, au organizat un raliu pentru a cere Statelor Unite şi liderilor lumii să înceteze violenţa din sudul Sudanului, prevenindu-se astfel ca mii de oameni să moară de foame.
WASHINGTON, DC - 16 martie 2012: Actorul George Clooney (stânga) este arestat alături de tatăl său, Nick Clooney (dreapta) în timpul unei demonstraţii în faţa Ambasadei din Sudan. O serie de organizaţii, printre care şi Amnesty International, au organizat un raliu pentru a cere Statelor Unite şi liderilor lumii să înceteze violenţa din sudul Sudanului, prevenindu-se astfel ca mii de oameni să moară de foame. (Win McNamee / Getty Images)

George Clooney a fost arestat vineri în faţa ambasadei Sudanului din Washington, în timp ce protesta faţă de crimele de război comise în partea de sud a acestei ţări, de regimul de la Khartoum, relatează NBC.

Alături de Clooney, au fost reţinuţi tatăl său, în vârstă de 78 de ani, de profesie jurnalist, Martin Luther King III, şi congresmenii democraţi Jim McGovern şi Jim Moran, precum şi fostul membru al Camerei Reprezentanţilor Tom Andrews, şi el tot democrat. Toţi au fost încătuşaţi şi duşi la o secţie de poliţie.

Joi, actorul a depus mărturie în faţa Comitetului pentru Relaţii Externe a Senatului despre ceea ce a văzut în cadrul unei vizite efectuate în Sudan. Totodată, el s-a întâlnit cu secretarul de stat, Hillary Clinton, şi a fost primit de preşedintele Barack Obama în Biroul Oval.

Potrivit Washington Post, Clooney a precizat ulterior că Obama i-a promis că va insista pe lângă Beijing pentru deschiderea graniţelor din sud, astfel încât organizaţiile umanitare să poată transporta alimente, apă şi medicamente refugiaţilor din Sudan.

În Sudan au murit peste 300.000 de persoane, iar 2,7 milioane sunt refugiaţi, de la începutul conflictului din Darfur, în 2003, conform estimărilor ONU.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe