Geoană: Premierul şi miniştrii Finanţelor şi Economiei invitaţi în Parlament pentru stabilirea mandatului României la Consiliul European

Preşedintele Comisiei de Politică Externă din Senat, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că premierul şi miniştrii Finanţelor şi Economiei au fost invitaţi, săptămâna viitoare, în Comisiile de afaceri Europene, pentru stabilirea mandatului României la Consiliul European.
Mircea Geoană. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Bogdan Florescu
20.06.2012

Preşedintele Comisiei de Politică Externă din Senat, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că premierul şi miniştrii Finanţelor şi Economiei au fost invitaţi, săptămâna viitoare, în Comisiile de afaceri Europene, pentru stabilirea mandatului României la Consiliul European.

"În înţelegerea noastră şi în ceea ce reprezintă consecinţa declaraţiei Parlamentului României cu privire la mandatul şi reprezentarea României la Consiliile Europene, mandatul explicit pe care delegaţia României îl va apăra va trebui să fie explicat Parlamentului. Ne aşteptăm ca săptămâna viitoare primul ministru şi miniştrii cheie din Cabinetul său care au în jurisdicţie temele de la Consiliul European să fie prezenţi în Parlament pentru audieri şi pentru omologarea acestui mandat specific pentru Consiliul din 28 (n.r. iunie)", a spus Geoană, după întâlnirea Comisiei de politică externă a Senatului cu ambasadorii statelor UE acreditaţi în România.

El a arătat că cele două comisii de afaceri europene au adresat invitaţiile, iar premierul Victor Ponta şi-a manifestat disponibilitatea de a veni în Parlament.

"Eu aştept în Parlament, dincolo de premier, şi pe ministrul de Finanţe, cel al Economiei. Este o discuţie şi cu privire la o posibilă uniune bancară, acolo poate şi Banca Centrală a României poate fi invitată să ne spună un punct de vedere cu privire la stadiul acestui proiect de construcţie europeană", a afirmat Mircea Geoană.

Senatorul independent a precizat că la aceste discuţii ar putea fi invitaţi şi reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României.

Geoană a mai spus că majoritatea temelor de pe agenda Consiliului European sunt de natură bugetară, fiscală, economică, probleme de pact de relansare în Europa, teme eminamente guvernamentale, iar la ultimul punct va fi probabil o conversaţie despre actualitatea internaţională din care e posibil ca Siria sau Iranul să nu lipsească.

"Agenda este dominată copios de temele fiscale, bugetare, economice, guvernamentale", a completat el.

Geoană
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor