Gazonul aşternut pentru vizita Angelei Merkel în R. Moldova a fost furat

Gazonul aşternut pe bulevardul Dacia din Chişinău, pe traseul dintre Aeroport şi centrul oraşului, pentru vizita cancelarului Angela Merkel, a fost furat.

Potrivit şefului Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi, Eliferii Haruţa, au dispărut peste 20 de metri pătraţi de gazon, iar organele competente încearcă să identifice infractorul.

Fâşiile de gazon au fost aşternute pe banda de separare, în locul postamentelor de beton extrase în urma evacuării panourilor publicitare.

Anterior, şeful de la Spaţii Verzi a declarat că un metru pătrat de gazon costă 40 de lei.

Gazonul fusese aşternut în preajma vizitei în Republica Moldova a cancelarului german, Angela Merkel. Înaltul oficial este aşteptat la Chişinău miercuri, 22 august, iar pregătirile pentru această vizită, o premieră pentru Republica Moldova, sunt fără precedent. Peste 2.000 de poliţişti vor supraveghea traseul, iar agenţi de securitate, inclusiv lunetişti - moldoveni şi germani - , vor supraveghea străzile de pe traseul oaspeţilor. Gropile din şosele au fost plombate, iar capacele gurilor de canalizare au fost sudate.