Funeriu: Andronescu ori îl remaniază pe Ponta, ori îşi distruge reputaţia

Daniel Funeriu
Daniel Funeriu (Andrei Popescu/Epoch Times Romania)
Epoch Times România
02.10.2012

Daniel Funeriu, fostul ministru al Educaţiei, a precizat că Ecaterina Andronescu este pusă într-o situaţie jenantă la dezbaterea de marţi a moţiunii simple pe Educaţie din cauza prim-ministrului Victor Ponta, el susţinând totodată că ministrul a luat câteva măsuri "total greşite" în contextul respectiv.

"Doamna Andronescu are, la această moţiune, un singur răspuns de dat: îl remaniază pe Ponta, retrăgându-i diploma de doctor obţinută prin furt, aşa cum cere Universitatea din Bucureşti, sau îşi distruge reputaţia ignorând ceea ce a văzut o lume întreagă: faptul că are un premier, Victor Ponta, vinovat de furt intelectual?", a precizat Funeriu.

Fostul ministrul al Educaţiei evidenţiază că Ecaterina Andronescu este pusă într-o situaţie extrem de jenantă deoarece moţiunea actuală "e imputabilă 100% lui Victor Ponta, iar propriul ei premier o face de râs în lume".

"Ponta a plagiat, Ponta a schimbat patru miniştri la educaţie în două luni. Ponta e cel care a declarat că vrea să-i împiedice pe micuţii de trei ani să se înscrie la grădiniţă în 2013, trimiţând clasa pregătitoare la grădiniţă, ceea ce ar fi unic în Europa. Doamna Andronescu încercă şi ea să dreagă busuiocul, spunând că va evalua situaţia", afirmă consilierul prezidenţial Funeriu.

Ce a greşit Andronescu, în viziunea lui Funeriu

Acesta susţine că ministrul Andronescu a luat câteva măsuri "total greşite": în loc de învăţământ profesional temeinic, după modelul dual german, propune un bacalaureat second hand, în loc de finanţarea universităţilor pe baza de performanţă, finanţează universităţile fără niciun raport cu calitatea, în loc de selecţie serioasă pentru cadre didactice şi directori, face numiri de partid, dă afară tineri de valoare internaţională din comisiile ministerului şi numeşte gerontocraţia mediocră de partid.

"Aceste lucruri nu sunt nici pe departe atât de distrugătoare pentru România precum este Victor Ponta", încheie fostul ministru Funeriu.

Marţi dimineaţă este programată dezbaterea moţiunii simple pe Educaţie a PDL, în care se cere inclusiv demisia prim-ministrului Ponta, renunţarea la bacalaureatul profesional şi la revenirea clasei pregătitoare la grădiniţă.

Această moţiune a fost depusă săptămâna trecută la Cameră, iar dezbaterea a început pe 2 octombrie, la ora 10.00, votul final fiind programat la ora 12.30.

Moţiunea se intitulează "Nu-i împiedicaţi pe copiii de 3 ani să meargă la grădiniţă".

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a declarat că va răspunde la moţiune cu faptele concrete realizate, adăugând că în aceste două luni nu a stat degeaba şi a făcut tot ce a putut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor