Funeraliile Reginei Ana: Accesul în curtea de onoare a MNAR în perioada 2-13 august 2016

Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), aripa dreaptă
Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), aripa dreaptă (mnar.arts.ro)

În ziua de sâmbătă, 13 august, la ora 10,55, sicriul cu corpul neînsufleţit al Reginei Ana va fi aşezat pe un catafalc în Piaţa Palatului Regal. Acolo va avea loc o ceremonie religioasă, iar accesul publicului în Piaţa Palatului este liber, în zonele special amenajate pentru participanţi.

În vederea asigurării participării publicului la ceremoniile ocazionate de funeraliile Majestăţii Sale Regina Ana a României, în perioada 2-13 august 2016, accesul în Curtea de Onoare a Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR) se face între orele 800-2200.

Reamintim că Majestatea Sa Regina Ana a României a murit, pe 1 august 2016, la ora 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia, potrivit anunţului făcut de Casa Regală. Soţia Regelui Mihai ar fi împlinit 93 de ani pe 18 septembrie.

Conform cu tradiţia Funeraliilor Regale din ţara noastră, corpul neînsufleţit al Reginei Ana va fi depus pentru o zi în Holul de Onoare al Castelului Peleş, iar apoi pentru o zi în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală.

Ultimele Funeralii Regale din ţara noastră au avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusă pe ultimul drum. La dorinţa Majestăţii Sale Regelui Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta tradiţia înaintaşelor Majestăţii Sale.

Familia Regală anunţa mare doliu pentru primele 7 zile de la înmormântare şi doliu timp de 40 de zile”, se arăta în comunicatul Casei Regale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură