Fundaţia Olimpică Română a inaugurat Complexul Sportiv "Ion Ţiriac"

Epoch Times România
14.06.2012

Fundaţia Olimpică Română a inaugurat joi Complexul Sportiv "Ion Ţiriac" situat pe terenul fostei baze sportive Granitul din strada Ion Vlad nr. 20-40 (zona Cora - Pantelimon), Sectorului 2, Bucureşti.

Cu o suprafaţă totală de 30.868,79 mp, noul complex sportiv pune la dispoziţie copiilor şi tinerilor un stadion de fotbal, un teren de fotbal pe nisip, un teren de volei de plajă, un teren de baschet şi trei terenuri de multisport. Investiţiile totale efectuate pentru modernizarea bazei depăşesc suma de 700.000 euro.

Ion Ţiriac, preşedintele Fundaţiei Olimpice Române, a spus că prin acest obiectiv, elevi de la 16 unităţi de învăţământ din zonă vor avea ocazia să facă sport. El a subliniat necesitatea elevilor de a face trei ore de educaţie fizică, în fiecare săptămână, prin modificarea programei şcolare.

Neculai Onţanu, primarul Sectorului 2, a declarat la rândul său: "Cu mulţi ani în urmă, veneam aici să joc fotbal, în echipa Granitul. Mă bucur pentru faptul că acum tinerii vor avea ocazia să vină aici să facă sport, pentru sănătatea lor. Au fost construite 7 săli de sport în sector, iar altele două sunt acum în lucru. Pe de altă parte, în 14 parcuri sunt amenajate terenuri de minibaschet, precum şi aparate pentru fitness".

Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), a menţionat că dintre cei care vor face sport aici, în următorii 2-3 ani, cu siguranţă, peste un deceniu, vom avea adevăraţi campioni. Octavian Morariu a oferit lui Ion Ţiriac o plachetă din partea COSR, pentru implicarea în promovarea sportului de masă şi de performanţă.

Fosta gimnastă Andreea Răducanu, în prezent coordonator relaţii publice Fundaţia Olimpică Română, a evidenţiat importanţa susţinerii puternice a disciplinelor sportive, care formează campioni, adevăraţi ambasadori ai ţării noastre, peste hotare.

Fostul fotbalist Gheorghe Hagi a precizat: "Este un moment de fericire pentru mine. Copilul trebuie să se joace, să facă orice sport. Sănătatea, cultura şi sportul sunt domenii esenţiale pentru fiecare naţiune. În aceste baze trebuie să oferim posibilitatea celor tineri să facă multă mişcare, pe aceste terenuri se vor forma viitorii idoli, viitoarele modele". În continuare, Gheorghe Hagi a subliniat că Legea sponsorizării, care datează din anul 1992, trebuie actualizată noilor realităţi economice şi sociale din România.

Gheorghe Hagi a dat apoi lovitura de începere a primului meci de fotbal, disputat pe terenul sintetic cu dimensiunile 68 m x 105 m.

La festivitatea de deschidere a Complexul Sportiv "Ion Ţiriac" au participat numeroşi campioni olimpici, mondiali şi europeni.

Au fost prezenţi Alin Petrache, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, preşedinţi de federaţii sportive, un mare număr de jurnalişti. (Foto pe flux)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor