Freedom House România şi Expert Forum oferă 15 burse pentru o tabără de pregătire în jurnalism

(Getty Images)
Andrei Popescu
04.12.2023

Freedom House România şi Expert Forum au anunţat sponsorizarea a 15 candidaţi români pentru a participa la o tabără de pregătire excepţională de formare a competenţelor de jurnalism de date şi storytelling cu Crina Boros, Ruxandra Hurezean şi Rob Gebeloff de la The New York Times.

Tabăra de pregătire are loc în Bucureşti, în perioada 25-27 ianuarie 2024, şi este organizată în cadrul proiectului "Democraţia la pătrat: Uniţi pentru schimbare".

Potrivit unui comunicat al Freedom House România, tabăra de pregătire oferă cursuri de formare în cele mai bune competenţe digitale pentru reportaje de ştiri şi tehnici de storytelling pentru a transforma datele într-o poveste care să atragă cititorii/telespectatorii.

Aptitudinile sunt predate pe parcursul a 2 zile, într-un ritm lent şi într-o manieră de susţinere.

Cine sunt trainerii

Rob Gebeloff este reporter senior la The New York Times, profesor la Universitatea Columbia şi finalist al Premiului Pulitzer.

Crina Boros este un reporter independent premiat, publicat de Reuters, BBC, Unearthed (Greenpeace), mentor JournalismFund şi trainer internaţional în jurnalism de date.

Ruxandra Hurezean este o jurnalistă multipremiată şi autoarea a şapte cărţi de non-ficţiune.

Tabăra de pregătire este deschisă tuturor şi se adresează celor mai buni jurnalişti, inclusiv reporterilor aflaţi la începutul carierei, mai transmite Freedom House.

De asemenea, cursul va fi urmat de un seminar online de 2 zile cu Crina Boros şi Ruxandra Hurezean, cu lucru pe articole, astfel încât participanţii vor dobândi abilităţi practice pentru a include informaţii actualizate despre evenimente sociale relevante, bazate pe date publice, în poveşti care să construiască audienţe.

Cei care doresc să fie luaţi în considerare pentru o bursă sunt rugaţi să trimită un CV şi 2 propuneri de subiecte care să fie abordate în articole, la office@freedomhouse.ro.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor: 10.12.2023.

Proiectul este finanţat parţial printr-un grant din partea Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor