Franţa impozitează bogaţii şi firmele mari cu peste 7 miliarde de euro

Preşedintele francez Francois Hollande, 28 iunie 2012 (BERTRAND LANGLOIS / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
05.07.2012

Noul guvern socialist al Franţei a anunţat miercuri majorări ale taxelor în valoare de 7,2 miliarde de euro, inclusiv un impozit serios asupra persoanelor bogate şi corporaţiilor mari, pentru a stopa deficitul veniturilor din acest an, cauzat de stagnarea creşterii economice, conform unui raport Reuters.

În prima serie majoră de măsuri economice de când Francois Hollande a fost ales preşedinte în luna mai, promiţând să evite austeritatea dureroasă ce a fost implementată în altă parte din Europa, guvernul s-a axat pe companiile mari şi pe bogaţi.

O taxă extraordinară de 2,3 miliarde de euro, impusă gospodăriilor bogate, şi impozite unice de 1,1 miliarde de euro, impuse băncilor şi firmelor energetice mari, au reprezentat părţile centrale ale unui buget modificat în 2012 şi prezentat Parlamentului.

Legea, care include o creştere a taxelor asupra opţiunilor de cumpărare/vânzare şi dividendelor, şi o renunţare la scutirile de impozit pe orele suplimentare, ar trebui să fie aprobată cu uşurinţă până pe 31 iulie, după ce socialiştii au câştigat o majoritate confortabilă în parlament în alegerile de luna trecută.

Bugetul a urmat unei evaluări sumbre a finanţelor publice de către un auditor de stat, care a avertizat că reduceri ale deficitului de 6-10 miliarde de euro sunt necesare în 2012 şi de 33 miliarde de euro în 2013, pentru ca Franţa să evite o creştere a datoriei publice ce ar putea-o purta în centrul crizei euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor