Francois Hollande: „Semnarea Acordului de Asociere nu este o etapă finală în relaţia R. Moldova cu UE”

Preşedintele francez Francois Hollande, 19 aprilie 2013
Preşedintele francez Francois Hollande, 19 aprilie 2013 (FRANCOIS GUILLOT / AFP / Getty Images)

Semnarea Acordului de Asociere nu este o etapă finală în relaţia R. Moldova cu UE. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Franţei, Francois Hollande, la reşedinţa sa de la Paris, în cadrul întrevederii pe care a avut-o luni, 16 iunie, cu prim-ministrul Iurie Leancă, a relatat pentru Moldpres Biroul comunicare şi relaţii cu presă al Executivului.

Cei doi oficiali au discutat despre importanţa stabilităţii în regiune, dar şi a reformelor în statele-membre ale Parteneriatului Estic.

Şeful statului francez a dat asigurări că ţara sa va continua să sprijine parcursul european al Republicii Moldova.

La rândul său, Iurie Leancă a salutat deschiderea Franţei în contextul viitoarelor relaţii ale Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. El a subliniat că Franţa este un partener important pentru Moldova, şi pe acest motiv mizează pe consolidarea dialogului politic bilateral.

„Sunt foarte fericit să văd că Franţa şi-a reafirmat solidaritatea şi prietenia sa cu Republica Moldova, ţară latină, europeană şi francofonă. Am convenit să dăm un nou impuls relaţiilor bilaterale, în special în domeniul economic şi al investiţiilor”, a declarat şeful Executivului de la Chişinău.

Totodată, premierul a spus că R. Moldova îşi doreşte consolidarea cooperării cu Organizaţia Internaţională a Francofoniei şi a subliniat deschiderea ţării sale pentru organizarea la Chişinău a unei conferinţe dedicate popularizării francofoniei.

În perioada 16-18 iunie, Iurie Leancă întreprinde o vizită oficială în Franţa, la invitaţia preşedintelui Francois Hollande. Este pentru prima dată când un prim-ministru al Republicii Moldova este invitatul şefului de stat francez.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe