Fotograful tabloidului britanic Sunday Times, Paul Conroy, a fost evacuat din oraşul sirian Homs

Epoch Times România
28.02.2012

Fotograful tabloidului britanic Sunday Times, Paul Conroy, a fost evacuat din oraşul sirian Homs şi se află în prezent în Liban, au anunţat diplomaţi citaţi de BBC News.

El a fost scos luni din districtul Baba Amr, cu ajutorul opoziţiei siriene şi al militanţilor prodemocraţie.

În ceea ce o priveşte pe jurnalista franceză Edith Bouvier, nu este clar unde se află, dar există informaţii neconfirmate că şi ea ar fi fost scoasă din ţară.

Cei doi au fost răniţi săptămâna trecută într-un atac vizând clădirea în care se aflau. Colegii lor, jurnalista americană Marie Colvin şi fotograful francez Remi Olchik, şi-au pierdut viaţa.

Semiluna Roşie siriană a anunţat anterior că a ajuns luni la Baba Amr, de unde a reuşit să scoată trei sirieni, printre care o femeie gravidă, dar nu şi jurnaliştii occidentali.

Marţi, Homs ar fi fost vizat de cele mai intense bombardamente de până acum. Guvernul ar fi trimis unităţi ale unei divizii blindate de elită în districtele controlate de rebeli.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor