Fotografiile captivante ale lui Tim Flach

Tim Flach
Tim Flach (Facebook)

Tim Flach este un cunoscut fotograf englez, renumit mai ales pentru originalitatea pe care o aduce în capturarea comportamentului animalelor, în care fiecare dintre subiecţii săi preia caracteristici aproape omeneşti: personalitate, trăsături, trăiri, charismă. Conform spuselor fotografului însuşi, „aceste fotografii, animate de gesturi grăitoare, ne plasează într-o relaţie directă de intimitate cu protagonistul.”

Tim Flach fotografiază animale de peste două decenii, iar mod lui aparte de a le privi prin obiectiv, nu se încadrează în tiparele tradiţionale de fotografiere a animalelor sălbatice în habitatul lor natural. El încearcă mereu să înţeleagă personalitatea fiecărui subiect.

Animalele din fotografiile sale sunt scoase din contextul mediului lor natural, iar această irealitate duce astfel la evidenţierea unor detalii portretistice de excepţie, de la detaliile de pe aripile liliacului, până la fiecare fir de blană a ursului Panda, sau ridurile de pe palmele primatei.

Tim Flach s-a născut la Londra în 1958 şi a studiat arta în cadrul prestigioasei instituţii Central St. Martins College of Art and Design. Fascinaţia pentru fotografie l-a determinat să exploreze intens domeniul, fapt care i-a adus şi numeroase premii, expoziţii şi o prezenţă constantă în cadrul publicaţiilor din întreaga lume.