FOTO - Primăriţă din Ucraina şi familia ei, ucişi şi torturaţi. Corpurile aruncate într-o gură de canalizare şi în groapă comună

Primarita din Motyzhyn si familia ei, rapiti, torturati si ucisi
Primarita din Motyzhyn si familia ei, rapiti, torturati si ucisi

Primăriţa satului ucrainean Motîjîn, Olga Suhenko, şi familia ei (fiul şi soţul) au fost descoperiţi printre civilii morţi la Bucha. Olga şi fiul ei au sfârşit în groapă comună în timp ce cadavrul soţului, purtând urme de tortură, a fost aruncat într-o gură de canalizare.

Edilul şi familia sa au dispărut pe 23 martie, bănuindu-se că au fost răpiţi de ruşii care au intrat în localitate după ciocnirile din zonă...

Pe reţelele sociale din Ucraina au apărut fotografii din care a reieşit că, cel puţin bărbaţii au fost torturaţi. Imaginile sunt cutremurătoare.

Satul Motîjîn este situat în regiunea Kiev. Pe 23 martie 2022, militarii ruşi au venit la casa Olgăi. Au efectuat percheziţii, au confiscat o maşină şi au plecat. Mai târziu, potrivit lui Vladyslav, rudă a primăriţei, invadatorii ruşi s-au întors pentru a o lua pe ea şi pe soţul ei.

Şefa adjunctă a Consiliului Regional din Kiev, Tatiana Semenova, a fost prima care a raportat răpirea Olgăi, deoarece, de obicei, ţinea legătura cu ea.

"Ei [militării ruşi - n.r.] au vrut să o ia doar pe Olga, dar soţul ei a insistat să meargă cu ea. După şase ore, l-au luat şi pe fiul ei. Alţi douăzeci de locuitori din Motîjîn sunt ţinuţi în captivitate. Există suspiciunea că în sat a acţionat un trădător, care le-a spus ocupanţilor unde locuiau şeful şi sătenii activi", a precizat Semenova.

Zile în şir, nu s-a ştiut nimic despre soarta Olgăi şi alor săi, până ce ruşii s-au retras din zonă, iar ucrainenii au descoperit, îngroziţi, sute de cadavre.