Fotbalul francez intră în grevă

(photos.com)
Epoch Times România
24.10.2013

Cluburile din ligile I şi a II-a franceze au decis după un vot în unanimitate să intre în grevă în ultima etapă a lunii noiembrie pentru a protesta împotriva proiectului de taxare cu 75 la sută a veniturilor, impus de guvernul din Franţa, a transmis, joi, Uniunea Cluburilor Profesioniste Franceze (UCPF).

Preşedintele Ligii din Franţa speră că prin această manifestare fotbalul din hexagon va fi salvat. Ultima grevă care a afectat campionatul din Franţa s-a desfăşurat cu mai bine de 42 de ani în urmă, în anul 1972.

”Suntem în faţa unei mişcări istorice. Am decis în unanimitate că vrem să salvăm fotbalul. Am decis ca în ultimul week-end din noiembrie să nu se dispute niciun meci”, a declarat Jean-Pierre Louvel, preşedintele UCPF.

Pentru perioada cuprinsă între 29 noiembrie şi 2 decembrie cluburile din primele două ligi franceze nu vor disputa nicio partidă.

La cauza Uniunii Cluburilor Profesioniste Franceze s-a aliniat şi Frederic Thiriez, preşedintele Ligii de Fotbal Profesioniste.

”Sunt de acord cu determinarea cluburilor franceze de fotbal” a spus preşedintele LPF pentru L'Equipe

Ministrul Sportului, Valerie Fourneyron, a afirmat că echipele de fotbal profesioniste nu vor fi scutite de taxă, chiar dacă iniţial acestea sperau că vor fi scutite.

Deputaţii au hotărât, vinerea trecută, o nouă versiune a taxei speciale de 75% pentru salariile foarte mari.

Conducătorii cluburilor franceze vor avea o întâlnire săptămâna viitoare, cel mai probabil joi, cu preşedintele ţării, Francois Hollande, pentru a dezbate abandonarea acestui proiect.

La începutul lunii, Jean-Pierre Louvel, preşedintele lui Le Havre declara că ”mai multe scenarii vor fi luate în calcul, scopul nostru fiind foarte clar.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor