Fotbal: Xavi Hernandez va dona Crucii Roşii un cec de 100.000 euro primit din partea UEFA

Internaţionalul spaniol Xavi Hernandez,  mijlocaşul echipei FC Barcelona. (LLUIS GENE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
07.03.2012

Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) îi va înmâna un cec în valoare de 100.000 euro mijlocaşului spaniol Xavi Hernandez, care a obţinut aproximativ 100.000 de voturi pentru titlul de căpitan al Echipei anului 2011 din partea utilizatorilor site-ului UEFA.com, pe care jucătorul Barcelonei îl va dona Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR).

Evenimentul va avea loc înaintea startului meciului dintre FC Barcelona şi Bayer Leverkusen, din manşa secundă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, programat miercuri seara pe stadionul Camp Nou.

Pentru a cincea oară, banii vor trece din mâinile căpitanului "Echipei anului" în cele ale unui partener de lungă dată al forului continental, CICR, urmând să fie utilizaţi în cadrul programului de reabilitare psihică al Crucii Roşii în favoarea victimelor minelor antipersonal din Afganistan.

"Este o onoare pentru mine să facă parte din Echipa anului şi, mai ales, să fiu căpitanul acesteia. Sunt mândru că reprezint Europa şi lumea fotbalului, în special în acest caz, în care venim în ajutorul persoanelor vulnerabile şi care au nevoie de susţinere. Este important să ajuţi. Noi suntem privilegiaţii societăţii şi avem şansa să putem trăi pasiunea noastră. Fotbalul este o meserie, desigur, dar şi un hobby, o pasiune. Această acţiune ne oferă ocazia să-i ajutăm pe cei care au nevoie. Este o cauză frumoasă, la care sunt mândru că particip", a declarat Xavi.

Este o onoare pentru mine să facă parte din Echipa anului şi, mai ales, să fiu căpitanul acesteia. Sunt mândru că reprezint Europa şi lumea fotbalului, în special în acest caz, în care venim în ajutorul persoanelor vulnerabile şi care au nevoie de susţinere.

În afara voturilor pentru desemnarea căpitanului, fotbalistul spaniol, în vârstă de 32 ani, a primit totodată 362.027 voturi pentru ocuparea poziţiei de mijlocaş central în 11-le "Echipei anului".

În total, peste 4,5 milioane de voturi au fost exprimate în cadrul selecţiei pentru Echipa anului 2011, a cărei componenţă este următoarea: Iker Casillas (Real Madrid) - Daniel Alves (FC Barcelona), Gerard Piqué (FC Barcelona), Thiago Silva (AC Milan), Marcelo (Real Madrid) - Arjen Robben (Bayern Munchen), Xavi Hernandez (FC Barcelona/căpitan), Andres Iniesta (FC Barcelona), Gareth Bale (Tottenham Hotspur) - Lionel Messi (FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid). Antrenor: Josep Guardiola (FC Barcelona).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor