Fotbal: Veteranul Hiddink nu va renunţa să antreneze, chiar dacă va fi demis de la naţionala Turciei

. (NORBERTO DUARTE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
16.11.2011

Celebrul tehnician olandez Guus Hiddink, 65 de ani, nu vrea să renunţe la antrenorat, chiar dacă va fi demis de la naţionala Turciei, după meciul de marţi împotriva Croaţiei, returul barajului pentru Euro 2012, scrie Reuters, citată de Agerpres.

Calificarea la turneul final pentru Turcia, una dintre adversarele României în preliminariile pentru Cupa Mondială 2014, pare compromisă, după usturătorul 0-3 în tur pe teren propriu. Printre numele invocate de presă în legătură cu preluarea naţionalei semilunei se numără şi românii Gheorghe Hagi şi Mircea Lucescu.

Hiddink a fost demolat de presa turcă şi de unii dintre jucătorii săi după dezastrul de vineri. Cei mai mulţi specialişti prezic că el va fi demis dacă nu pleacă singur, calificarea la Euro părând o utopie.

Hiddink a recunoscut că echipa de azi a Turciei nu e de nivelul celei care a atins semifinalele Euro 2012: "Da, sunt două echipe diferite şi nu sunt de acelaşi nivel, fiindcă reconstrucţia echipei şi împrospătarea lotului sunt operaţiuni costisitoare. (...) E întotdeauna greu să te califici la un turneu final şi în acelaşi timp să reconstruieşti echipa".

Întrebat, la conferinţa de presă de luni, dacă meciul de marţi va fi ultimul pentru el la naţionala Turciei, olandezul a răspuns că va discuta cu şefii federaţiei de la Istanbul şi "vom vedea care e cea mai bună soluţie pentru toată lumea".

"Când ai 65 de ani, e greu să te întorci în timp, să fii cu 30 de ani mai tânăr şi să începi o nouă carieră. N-am însă de gând să renunţ la antrenorat, fiindcă mă simt în continuare bine să lucrez cu jucători tineri, dornici să înveţe", a spus Hiddink. El a adăugat că va încerca să obţină marţi o calificare miraculoasă. În opinia lui, ar fi păcat ca mai mulţi tineri de talent pe care-i are Turcia să nu fie prezenţi la Euro 2012.

Hiddink a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1988 cu PSV Eindhoven şi a mai antrenat cu succes, printre altele, naţionalele Olandei, Coreei de Sud, Australiei şi Rusiei, precum şi echipa engleză Chelsea.

Turcia nu va conta marţi pe patru jucători suspendaţi, iar alţii sunt incerţi din cauza accidentărilor. Deşi n-a anunţat 11-le de început, olandezul a confirmat că portarul Volkan Demirel, care a greşit la primul gol al Croaţiei, va fi înlocuit de Tolga Zengin sau Sinan Bolat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor