Fotbal: Sampdoria Genova negociază cu antrenorul spaniol Rafael Benitez

Rafael Benitez, fostul antrenor al echipei Inter Milano (Martin Rose / Bongarts / Getty Images)
Epoch Times România
26.06.2012

Echipa italiană de fotbal Sampdoria Genova, nou-promovată în Serie A, negociază cu celebrul antrenor spaniol Rafael Benitez, a afirmat preşedintele clubului, citat de AP.

Preşedintele Sampdoriei, Riccardo Garrone, a declarat marţi că Benitez este "una din posibilităţile" pentru funcţia de antrenor. Potrivit oficialului, "nu este nimic concret, dar au fost discuţii, care continuă".

Sampdoria pare a fi în căutarea unui nume mare, deşi actualul tehnician, Giuseppe Iachini, a asigurat revenirea echipei în primul eşalon după un singur sezon.

Benitez care a câştigat două campionate ale Spaniei şi o Cupă UEFA (2004) cu Valencia, dar mai ales o Ligă a Campionilor cu Liverpool (2005), nu a mai pregătit nicio echipă de când a fost demis de Inter Milano în decembrie 2010.

Iachini a preluat-o pe Sampdoria în luna noiembrie, când formaţia era la mijlocul clasamentului. Tehnicianul a redresat situaţia, iar echipa din Genova a promovat după un baraj contra lui Varese.

Contractul lui Iachini a fost prelungit automat cu un sezon în urma promovării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor