Fotbal: Ronaldo - Dacă aş putea, m-aş vota pe mine însumi la Balonul de Aur

Internaţionalul portughez, Cristiano Ronaldo. (Jasper Juinen / Getty Images)
Epoch Times România
05.11.2012

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, de la Real Madrid, a declarat că dacă ar putea s-ar vota pe sine însuşi pentru premiul Balonul de Aur, trofeu pe care îl vânează din 2008, când l-a cucerit prima oară.

"Dacă aş putea, m-aş vota pe mine însumi. Cred că toţi jucătorii ar face-o", a declarat portughezul într-un interviu pentru France Football.

Ronaldo a a opinat că trofeul ar trebui să intre în posesia unui fotbalist care a câştigat un titlu important în acest sezon şi a amintit de succesul Realului în Primera Division, "cea mai dură ligă din Europa".

În calitate de căpitan al naţionalei lusitane, Cristiano Ronaldo are dreptul de a vota şi susţine că a acordat un vot unui jucător spaniol de la Real Madrid, dar nu i-a dezvăluit identitatea. "Tot ce pot spune este că am votat pentru un jucător de la Real Madrid şi pentru alţi 2 care au câştigat titluri importante".

Dacă aş putea, m-aş vota pe mine însumi. Cred că toţi jucătorii ar face-o. (Cristano Ronaldo)

În ce priveşte ancheta desemnării celui mai bun antrenor, Ronaldo a optat fără ezitare pentru conaţionalul său Jose Mourinho, "un mare profesionist, care mereu dă tot ce are mai bun şi mereu este disponibil, el este cel mai puternic şi a demonstrat asta nu doar în Spania ci în toate campionatele în care a fost".

Portughezul a adăugat că este obosit de comparaţia sa permanentă cu Messi, pe care îl respectă, şi susţine că presa i-a creat imaginea de jucător individualist. "Sunt aşa cum sunt şi prea multă modestie nu este bună. În Portugalia se spune că modestia multă este vanitate".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor