Fotbal: Ronaldinho ar putea pleca de la Flamengo din cauza restanţelor salariale

Atacantul brazilian Ronaldinho. (OLIVIER MORIN / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
13.01.2012

Starul brazilian Ronaldinho ar putea pleca de la echipa de fotbal Flamengo Rio de Janeiro din cauza unor restanţe salariale în valoare de aproximativ 2 milioane dolari, a anunţat fratele şi, totodată, impresarul său, Roberto de Assis.

"Doresc să ajungem la un acord, iar apoi el va putea fi aliniat în Copa Libertadores. Însă nu ştiu dacă acest lucru se va întâmpla", a explicat fratele lui Ronaldinho.

Flamengo urmează să întâlnească formaţia boliviană Real Potosi, pe 25 ianuarie, în cadrul celei mai prestigioase competiţie intercluburi de pe continentul sud-american, Copa Libertadores.

Roberto de Assis a declarat pentru Globo Esporte că a primit "oferte ferme din Italia, Spania şi un campionat mai mic" pentru fratele său, dar şi de la un club care participă la Copa Libertadores.

Trei sferturi din salariul lui Ronaldinho este asigurat de o antrepriză de marketing, Traffic, care şi-a întrerupt însă plăţile către fotbalist în urmă cu cinci luni, datoria acumulată ridicându-se la 3,7 milioane de reali (2,05 milioane dolari).

"Cineva trebuie să-şi asume acest lucru, trebuie ca ei să plătească. Sunt deja cinci luni de când aşteptăm. Ei (Flamengo şi Traffic) trebuie să ajungă la un acord, însă acest lucru pare dificil. Au trecut cinci luni şi nu s-a întâmplat nimic", a insistat impresarul.

Preşedintele clubului Flamengo, Patricia Amorim, s-a arătat, recent, optimistă în privinţa acestui caz, afirmând că "lucrurile sunt pe cale să avanseze".

În vârstă de 31 ani, Ronaldinho s-a întors în Brazilia la începutul lui 2011, în speranţa că va putea reveni în echipa naţională, în vederea participării la Cupa Mondială 2014, organizată de ţara sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor