Fotbal: Proiecte caritabile susţinute de Universitatea Cluj

(Dino Panato / Getty Images)
Epoch Times România
07.03.2012

Fundaţia Comunitară Cluj, alături de clubul de fotbal Universitatea Cluj, finanţează trei proiecte sportive şi susţine tineri cu burse, cu suma totală de 13.400 lei, din Fondul "U pentru Cluj".

După cum informează site-ul oficial al clubului, banii provin din licitaţia cu 24 de tricouri de colecţie marca U Cluj, prezentate de către jucători la meciul inaugural de pe Cluj Arena.

Cele trei proiecte au fost propuse de Centrul şi Clubul Sportiv Lamont (valoare grant: 3.000 de lei), Liceul pentru Deficienţi de Vedere ( 3.000 de lei) şi Asociaţia pentru Turism Activ Cluj ATAC ( 2.400 lei).

Centrul Lamont are un proiect de formare a unei echipe de înotători alcătuite din tineri cu dizabilităţi. La rândul lor, elevii Liceului pentru Deficienţi de Vedere se vor antrena în cadrul unei echipe de torbal - un sport stimulant pentru dezvoltarea capacităţii de orientare. Echipa ATAC a primit finanţare pentru a crea un cadru care să le permită tinerilor sub 18 ani practicarea escaladei.

Bursele de 1000 lei fiecare sunt acordate unor înotători din Lotul Paralimpic Român şi unor alergătoare de la Liceul cu Profil Sportiv din Cluj.

Călin Hinţea, preşedintele FC Universitatea Cluj, a declarat: "Le mulţumim suporterilor şi prietenilor clubului care s-au implicat în prima etapa de strângere de fonduri şi îi invităm să ne urmărească în continuare şi să ne rămână alături. Le vom oferi un cadru în care să îmbine pasiunea cu dorinţa de a contribui la o schimbare prin gesturi simple. Prin vânzarea produselor din magazinul nostru va creşte volumul acestui fond".

Clubul îşi propune să contribuie astfel cu resurse la dezvoltarea comunităţii locale, susţinând în special proiectele adresate copiilor şi tinerilor sportivi, dar şi veteranilor sportului clujean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor