Fotbal: Preşedintele lui Inter Milano, "interesat" de oferta rusă pentru Eto'o

Atacantul camerunez Samuel Eto'o al echipei Inter Milan. (Claudio Villa / Getty Images)
Epoch Times România
11.08.2011

Preşedintele clubului Inter Milano, Massimo Moratti, consideră "interesantă" oferta făcută de clubul rus Anji Mahacikala pentru transferul atacantului camerunez Samuel Eto'o.

Clubul italian a menţionat marţi o reuniune "informală" cu reprezentanţii echipei ruse. Agentul lui Eto'o, Claudio Vigorelli, a declarat presei italiene că niciun acord nu a fost încheiat între jucător şi Anji, a cărui ofertă este estimată la 30 milioane euro.

"Putem spune că oferta este interesantă, inteligentă, corectă şi ea reflectă valoarea jucătorului", a declarat Moratti. Conducătorul lui Inter a adăugat că nu îşi permite să comenteze "decenţa sau indecenţa ofertei", răspunzându-i astfel selecţionerului italian Cesare Prandelli, care a calificat propunerea clubului rus drept "scandaloasă".

Potrivit presei din Peninsulă, oferta lui Anji Mahacikala este însoţită de un salariu net de 60 milioane euro pe trei sezoane pentru Eto'o, jucător în vârstă de 30 ani.

"Cred că Eto'o se va gândi de două ori înainte de a pleca în Rusia, însă oferta este scandaloasă", a spus Prandelli.

Anji, club din Daghestan, republică din Caucazul rus, cumpărat în luna ianuarie de oligarhul Suleiman Kerimov, l-a recrutat în februarie pe fundaşul brazilian Roberto Carlos (37 ani), pentru un salariu de 5 milioane euro pe sezon.

În prezent pe locul 5 în campionatul rus după 19 etape, Anji şi-a asigurat recent serviciile internaţionalului rus Iuri Jirkov de la Chelsea, pentru 15,1 milioane euro.

Din motive de securitate, ţinând cont de atacurile frecvente vizându-i pe reprezentanţii forţelor de ordine din Daghestan, jucătorii se deplasează la Mahacikala doar pentru disputarea meciurilor, în rest antrenându-se şi locuind în regiunea Moscova.

Eto'o a fost cel mai bun marcator al lui Inter în sezonul trecut, însă italienii vor să-l cedeze pentru a finanţa transferul argentinianului Carlos Tevez de la Manchester City.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor