Fotbal: Peste 2.900 de poliţişti vor menţine ordinea pe 9 mai, cu ocazia finalei "UEFA Europa League"

Peste 2.900 de poliţişti acţionează pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere pe 9 mai, cu ocazia desfăşurării finalei "UEFA Europa League" pe Arena Naţională din Capitală, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).
Epoch Times România
04.05.2012

Peste 2.900 de poliţişti acţionează pentru menţinerea ordinii publice şi a siguranţei rutiere pe 9 mai, cu ocazia desfăşurării finalei "UEFA Europa League" pe Arena Naţională din Capitală, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Dispozitivul de ordine publică a fost suplimentat pentru acest eveniment cu poliţişti din alte structuri, astfel încât măsurile de ordine curente să nu fie afectate.

Poliţia Capitalei va folosi un dispozitiv complex de patrulare şi supraveghere, format din patrule de ordine publică şi echipe de flagrant, cu scopul de a preveni şi a combate faptele antisociale care se comit la acest gen de manifestări: furturi din buzunare, genţi, din autovehicule, înşelăciuni.

De asemenea, pentru a asigura celeritatea întocmirii actelor premergătoare în cazul sesizării unor fapte penale, grupele operative de la nivelul tuturor structurilor din Poliţia Capitalei au fost dublate.

În zona Centrului Istoric vor fi organizate două birouri de informare, unul în care vor fi prezenţi poliţişti care vorbesc limbile spaniolă şi engleză (la sediul Biroului de Poliţie pentru Centrul Istoric) şi cel de-al doilea, la intersecţia străzilor Lipscani cu Smârdan, unde cetăţenii români pot obţine informaţii.

Poliţia Capitalei reaminteşte că legea interzice confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice alte operaţiuni cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice şi pedepseşte aceste fapte cu închisoarea. Totodată, este interzis şi constituie infracţiune portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului, pumnalului, şişului, boxului, castetului ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire, precum şi folosirea în asemenea locuri sau împrejurări a armelor cu aer comprimat sau cu gaze comprimate ori a dispozitivelor pentru şocuri electrice.

Poliţia Capitalei le recomandă participanţilor la acest eveniment să respecte indicaţiile poliţiştilor şi să ceară informaţii sau sprijin ori de câte ori au nevoie sau este cazul, reamintind că orice faptă antisocială poate fi sesizată la numărul unic de urgenţă 112.

Peste 5.000 de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) vor asigura ordinea la finala "UEFA Europa League", informează un comunicat al MAI de joi.

Peste 5.000 de angajaţi ai MAI vor acţiona, punctual, suplimentar faţă de dispozitivul curent, potrivit Planului general de măsuri elaborat la nivelul MAI pentru asigurarea activităţilor de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării finalei "UEFA Europa League", în vederea menţinerii şi asigurării ordinii publice, fluidizării traficului rutier, prevenirii incendiilor şi intervenţiei în situaţii de urgenţă, în sistem integrat.

Întrucât se estimează participarea a aproximativ 20.000 de suporteri spanioli, pe durata manifestării sportive vor fi angrenaţi 2.900 de poliţişti, 1.600 de jandarmi, 700 de pompieri, 100 de poliţişti de frontieră, care vor asigura potrivit competenţelor, punerea în aplicare a măsurilor specifice asigurării unui climat de siguranţă publică, se arată în comunicatul MAI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor