Fotbal: Noul antrenor al lui FC Kaiserslautern, bulgarul Balakov

Antrenorul bulgar, Krasimir Balakov. (EuroFootball / Getty Images)
Epoch Times România
22.03.2012

Bulgarul Krasimir Balakov îl va înlocui pe Marco Kurz în postul de antrenor al echipei germane de fotbal FC Kaiserslautern, informează AP.

Fostul căpitan al reprezentativei Bulgariei a anunţat, joi dimineaţă, că se va despărţi de actuala sa echipă, Hajduk Split, pentru a prelua ultima clasată din Bundesliga, care nu a înregistrat nicio victorie în ultimele 16 partide disputate.

Balakov a precizat că a acceptat oferta lui FC Kaiserslautern deoarece este convins că o poate salva de la retrogradare. El a spus că cel mai important lucru este să-şi cunoască noua echipă cât mai repede şi să pregătească următoarea partidă de campionat, cu SC Freiburg, programată sâmbătă.

FC Kaiserslautern l-a concediat pe Marco Kurz după înfrângerea suferită pe teren propriu, duminică, în faţa lui Schake 04 Gelsenkirchen (1-4).

În vârstă de 45 ani, Krasimir Balakov a fost component al naţionalei Bulgariei clasată pe locul 4 la Cupa Mondială din 1994. El a evoluat în cursul carierei sale în Germania, la VfB Stuttgart, între 1995 şi 2003, fiind pentru o scurtă perioadă de timp antrenor-jucător la această formaţie. Înainte de a prelua echipa croată Hajduk Split, Balakov a mai antrenat formaţiile elveţiene Grasshoper Zurich şi FC St Gallen, precum şi gruparea bulgară Cernomoreţ Burgas.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor