Fotbal: Neymar, cel mai bun jucător din campionatul Braziliei

Atacantul brazilian Neymar. (EZEQUIEL BECERRA/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
06.12.2011

Neymar, atacantul echipei FC Santos, a fost desemnat cel mai bun jucător din campionatul Braziliei în sezonul 2011, el fiind preferat unor jucători precum Dede (Vasco da Gama) şi Liedson, portughezul de origine braziliană de la Corinthians, informează agenţia EFE.

Tatăl jucătorului a primit trofeul în cadrul unei ceremonii organizate la teatrul Auditorio Ibirapuera, din Sao Paulo, Neymar neputând fi prezent întrucât participă alături de echipa braziliană în Japonia, în perioada 11-18 decembrie, la Campionatul Mondial al cluburilor.

Neymar, care a fost votat în unanimitate de jucători şi antrenori pentru a intra în posesia trofeului "Crack del Brasileirao" (numele oficial al premiului), a pierdut în schimb la votul public. Cu peste 450.000 de voturi pe internet, echivalent cu 46 la sută, Dede a fost ales cel mai bun jucător al competiţiei, Liedson a fost al doilea în preferinţele fanilor, iar Neymar a ocupat locul trei.

Au mai fost premiate Santos, cea mai bună echipă din Serie A, şi Portuguesa, cea mai bună formaţie din divizia secundă, în timp ce Borges, atacantul lui Santos, a primit titlul pentru cel mai bun marcator al campionatului.

Revelaţia turneului, conform Confederaţiei Braziliene de Fotbal (CBF), a fost Wellington Nem, de la Figueirense, iar antrenorii Ricardo Gomes, victima unui accident cerebral, şi secundul său Cristivao Borges, de la Vasco da Gama, au primit premiul pentru cel mai bun antrenor.

Echipa ideală a campionatului: Jefferson (Botafogo) - Fágner (Vasco da Gama), Dedé (Vasco da Gama), Réver (Atlético Mineiro), Bruno Cortés (Botafogo) - Ralf (Corinthians), Paulinho (Corinthians), Diego Souza (Vasco da Gama), Ronaldinho Gaúcho (Flamengo) - Neymar (Santos), Fred (Fluminense).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor