Fotbal: Mourinho a refuzat în 2007 postul de selecţioner al Angliei

Antrenorul portughez al lui Chelsea, Jose Mourinho. (Stanley Chou / Getty Images)
Epoch Times România
05.08.2013

Antrenorul portughez al lui Chelsea, Jose Mourinho, a dezvăluit duminică în presa britanică faptul că a refuzat postul de selecţioner al echipei Angliei în 2007, vacant pe atunci după demiterea lui Steve McClaren.

"În momentul în care (Federaţia engleză) negocia cu mine, următorul meci al Angliei era o partidă (amicală - n.r.) cu Franţa, la Paris. Franţa-Anglia era foarte atrăgător pentru mine", a explicat Mourinho în cotidianul The Independent.

"Următorul meci era o lună mai târziu împotriva Kazahstanului: nu, nu şi nu. Au existat contacte şi am reflectat, însă eram foarte tânăr şi foarte mândru", a subliniat Mourinho, care în acel moment era fără club după demiterea sa de la Chelsea.

Tehnicianul a admis că se temea să preia un post de selecţioner. "Trebuia să mă motivez pentru un post care nu mă satisfăcea complet", a adăugat cel supranumit în Anglia "The Special One".

Federaţia engleză a apelat în final la italianul Fabio Capello, prezentându-l atunci drept candidatul său nr. 1. Capello a permis Angliei să dispute Mondialul din 2010 (eliminare în optimi în faţa Germaniei) şi Euro 2012, însă a demisionat înaintea acestui ultim turneu în Polonia şi Ucraina.

Mourinho a antrenat de atunci pe Inter Milano şi pe Real Madrid, după care, în această vară, s-a întors la Chelsea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor