Fotbal: Mircea Lucescu a ajuns în Antalya, pentru stagiul de pregătire al lui Şahtior

Mircea Lucescu, antrenorul echipei Sahtior Doneţk (SERGEI SUPINSKY/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
13.02.2012

Mircea Lucescu, antrenorul echipei de fotbal Şahtior Doneţk, a ajuns duminică în staţiunea turcă Antalya, unde s-a alăturat campioanei Ucrainei, pentru un nou stagiu de pregătire, al treilea din această iarnă, informează site-ul clubului, citat de Agerpres.

Întâlnirea dintre Lucescu şi fotbaliştii săi a fost emoţionantă. Tehnicianul i-a îmbrăţişat pe jucători, precum şi pe administrator, pe maseur şi pe fizioterapeut.

Întrebat de ofiţerul de presă al lui Şahtior despre sănătatea sa, Lucescu a răspuns: "Totul e în regulă, mă simt bine. Doctorul meu din Bucureşti mi-a spus că sunt un fenomen. Nu se aştepta ca recuperarea să fie atât de rapidă. Acestea fiind spuse, a fost depusă multă muncă pentru ca eu să mă alătur echipei".

"Am vorbit zilnic cu preşedintele. (...) Primele două stagii de pregătire n-au fost atât de importante, acum e însă cea mai importantă perioadă, ultimul stagiu de pregătire! Avem aici meciuri interesante", a spus Lucescu.

În Turcia, "minerii" vor disputa jocuri de pregătire cu Rapid Bucureşti, echipă antrenată de Răzvan Lucescu, ŢSKA Moscova, Partizan Belgrad şi Anji Mahacikala.

"Mă gândisem la un amical cu Terek Groznîi, dar am renunţat la această idee. Am văzut meciul lor contra Rapidului şi sunt o echipă prea dură. Acum n-avem nevoie de aşa ceva. Principalul nostru obiectiv e o pregătire de calitate pentru campionat. Rezultatele din amicale vor fi şi ele foarte importante. În campionat vom avea o concurenţă serioasă. De aceea, e nevoie să reînnodăm cu victoriile, pentru a ne redescoperi mentalitatea de învingători. E ceea ce spune şi preşedintele nostru. Avem un preşedinte extraordinar. Asta mi-a devenit din nou limpede în timpul acestei perioade dificile...", a declarat tehnicianul.

Lucescu a fost internat în Spitalul Universitar pe 6 ianuarie, când, în urma unui accident rutier, maşina pe care o conducea a intrat în coliziune cu un tramvai pe bulevardul Vasile Milea, tehnicianul suferind mai multe fracturi de coaste. Reputatul antrenor, care a fost vizitat în două rânduri la spital de miliardarul Rinat Ahmetov, patronul clubului Şahtior, a fost externat pe 23 ianuarie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor