Fotbal: Joey Barton a pierdut banderola de căpitan al lui Queens Park Rangers după un scandal

Epoch Times România
25.06.2012

Clubul englez de fotbal de primă ligă Queens Park Rangers i-a retras banderola de căpitan mijlocaşului Joey Barton, care a fost şi amendat cu salariul pe şase săptămâni, din cauza unor abateri disciplinare, anunţă Reuters, citată de Agerpres.

Potrivit unui comunicat de pe site-ul său, clubul londonez l-a avertizat pe Barton că i-ar putea rezilia contractul dacă va recidiva.

În luna mai, Barton a fost suspendat 12 meciuri şi amendat cu 75.000 de euro, după incidentele în care a fost implicat la meciul cu fosta sa echipă, Manchester City, în ultima etapă din Premier League. Atunci, el a fost eliminat pentru agresarea lui Carlos Tevez şi Sergio Aguero şi a încercat de asemenea să-l lovească pe Vincent Kompany.

"A fost important că nu ne-am grăbit, pentru a fi siguri că vom lua decizia corectă, lucru pe care credem că l-am făcut", a afirmat directorul executiv al lui QPR, Philip Beard.

"Comportamentul lui Joey, care a dus la cartonaşul rău din meciul cu Manchester City, şi acţiunile lui ulterioare au fost complet inacceptabile şi i-am adus la cunoştinţă ce gândim despre această chestiune", a adăugat Beard.

Barton, 29 de ani, nu va participa luna viitoare la turneul din presezon al lui QPR în Asia.

Jucătorul a recunoscut că a greşit şi a acceptat sancţiunea. "Cer scuze managerului, coechipierilor şi desigur fanilor lui QPR pentru acţiunile mele. De asemenea, cer scuze jucătorilor, staff-ului şi suporterilor lui Manchester City", a spus el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor