Fotbal: Incredibilul Leo Messi, 53 de goluri în doar 7 luni

Internaţionalul argentinian de fotbal Lionel Messi (LLUIS GENE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
08.03.2012

Cu cele cinci reuşite de miercuri seara, în faţa nemţilor de la Bayer Leverkusen, în manşa secundă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, starul Barcelonei, Lionel Messi, a ajuns la 53 de goluri marcate în 49 de partide disputate de la începutul acestui sezon, pentru clubul său şi naţionala Argentinei, conform AS.

Numai în ultima lună, "magicianul" Barcelonei a marcat de 15 ori în 7 meciuri, iar în ultimele şapte zile a reuşit să-şi treacă de opt ori numele pe tabela de marcaj (3 goluri în amicalul cu Elveţia şi 5 în partida cu Leverkusen).

De la începutul acestui sezon, Messi a marcat 28 de goluri în campionatul Spaniei şi 12 în Champions League, fiind foarte aproape de a egala performanţa brazilianului Altafini, care a înscris 14 goluri pentru AC Milan în sezonul 1962/1963, când cea mai importantă competiţie continentală se numea Cupa Campionior Europeni.

Dacă Barca va ajunge în finala Ligii Campionilor în acest an, Messi va mai avea la dispoziţie încă 19 partide (cu cele din Primera Division), pentru a stabili un record istoric. În acest moment, numărul 10 "blaugrana", în vârstă de 24 ani, mai are nevoie doar de şapte goluri pentru a-l egala pe Cesar, cel mai bun marcator din istoria clubului FC Barcelona, cu 235 de reuşite, în 17 sezoane petrecute pe Camp Nou.

Argentinianul a reuşit de la startul acestui sezon şase hat-trick-uri (în partidele cu Malaga, Osasuna, Atletico şi Mallorca - în campionat, Viktoria Plzen - în Liga Campionilor, precum şi în amicalul Elveţia - Argentina 1-3). De asemenea, el a marcat 4 goluri în faţa Valenciei (în Primera Division), iar acum a punctat de 5 ori în faţa celor de la Bayer Leverkusen. Graţie celor două triple pe care le-a reuşit anul acesta în Liga Campionilor, Messi a devenit unicul jucător care a marcat 3 goluri într-o partidă, de două ori în acelaşi sezon, în formatul actual al competiţiei. Totodată, cu cele patru goluri marcate în poarta lui Arsenal, acum două sezoane, tot în optimile de finală, a devenit unicul jucător care a înscris de 4 ori sau mai mult în 2 jocuri din Champions League. Aceste performanţe l-au făcut pe Wayne Rooney, atacantul lui Manchester United, să afirme pe contul său de Twitter: "Pentru mine, Messi este cel mai bun din istorie".

Ultimul jucător care a marcat 5 goluri în Cupa Campionilor Europeni a fost danezul Soren Lerby, în sezonul 1979-1980, cu ocazia jocului Ajax Amsterdam - Omonia Nicosia, însă în formatul actual al competiţiei nimeni nu a mai reuşit această performanţă, cu care a argentinianul a reuşit să-l egaleze pe compatriotul său Alfredo Di Stefano, fostul star al lui Real Madrid, autorul a 49 de goluri în cea mai importantă competiţie continentală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor