Fotbal: FIFA şi Brazilia revin la sentimente mai bune

FIFA logo. (PHILIPPE DESMAZES / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
17.03.2012

Federaţia internaţională de fotbal şi Brazilia revin la sentimente mai bune, după ce vineri a avut loc o reuniune de explicaţii, dintre preşedintele FIFA, Joseph Blatter, şi preşedinta Braziliei Dilma Rousseff, pentru organizarea Mondialului-2014.

"Am ajuns la concluzia că vom lucra împreună, mână în mână, şi că vom putea prezenta Cupa Mondială cea mai extraordinară organizată vreodată", a afirmat, în stilul său bombastic, forţând expresiile, Joseph Blatter, la ieşirea de la reuniunea care a durat aproape 2 ore.

Această reuniune, la care au participat, de asemenea, "regele" Pele şi dublul Balon de Aur Ronaldo, membru al Comitetului de organizare local (COL) al Mondialului, intervine la 15 zile după afirmaţiile controversate ale lui Jerome Valcke, secretarul general al FIFA, care a şocat îndemnând Brazilia "să-şi dea un picior în fund", numai să reducă întârzierile în infrastructură la 2 ani de Mondial.

Blatter, subliniind că preşedinta braziliană a promis să respecte toate angajamentele ţării faţă de FIFA, luate de guvernul fostului preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva, nu a precizat dacă Valcke mai este interlocutorul Braziliei. "Valcke continuă să lucreze pentru FIFA, problema dintre Valcke şi Brazilia este o problemă a preşedintelui FIFA, pe care trebuie să o rezolv. Puteţi să-mi acordaţi timp pentru a găsi o soluţie?", a precizat el.

În ce-l priveşte, Pele, numit ambasador onorific al Mondialului-2014 de Dilma Rousseff, a afirmat că a fost la reuniunea de vineri "pentru a stinge incendiile". "În Brazilia, în ţara mea, trebuie să mă străduiesc ca totul să meargă bine. Este primul pas. I-am spus preşedintei Dilma să nu-mi mai spună ministru, ci "pompier", întrucât sunt aici pentru a stinge incendii. Este ceea ce voi face începând din acest moment, şi sunt sigur că vom lucra în armonie, fără confuzii", a adăugat Pele.

Vizita lui Joseph Blatter precede votul Legii generale a Cupei Mondiale, prevăzută pentru săptămâna viitoare în Parlamentul brazilian, adoptarea acestei legi fiind unul dintre principalele puncte de divergenţă între FIFA şi Brazilia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor