Fotbal: FIFA a cooptat în premieră o femeie în Comitetul executiv

FIFA logo. (PHILIPPE DESMAZES / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
22.05.2012

FIFA a cooptat pentru prima oară o femeie în comitetul său executiv, cu prilejul celui de-al 62-lea Congres al forului internaţional de la Budapesta, relatează Reuters.

 

Lydia Nsekera, preşedinte al federaţiei din Burundi, a fost cooptată ca membru în Comitetul executiv al FIFA, urmând ca alegerea formală să aibă loc cu prilejul congresului din 2013.

Nsekera, 45 ani, este membră a Comitetelor fotbalului feminin şi al Cupei Mondiale feminină, dar şi din Comitetul turneelor olimpice de fotbal, în calitatea de membru a CIO din 2009.

FIFA a anunţat restructurarea Comitetului de etică, care va cuprinde 2 comisii, una care va investiga cazurile şi alta care se va pronunţa asupra acestora.

Noul cod de etică va fi adoptat în iulie, cu prilejul unei întâlniri a Comitetului executiv la Zurich, prilej cu care vor fi numiţi şi preşedinţii comisiilor de etică.

Kosovo a făcut un pas important în recunoaşterea ca membru deplin al FIFA, primind permisiunea de a juca amicale cu alte naţiuni europene.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor