Fotbal - EURO 2012: Victor Ponta acuză TVR că nu a plătit sumele necesare pentru transmisia competiţiei

(Joern Pollex/Bongarts/Getty Images)
Epoch Times România
06.06.2012

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de guvern, că Televiziunea Română nu a plătit sumele prevăzute în contract pentru transmisia Campionatului European de fotbal din Polonia şi Ucraina.

"Săptămâna viitoare se discută în Parlament raportul privind activitatea Televiziunii Române. Am reuşit zilele acestea să constatăm că datoriile Televiziunii Române nu sunt doar către ANAF şi către instituţii publice româneşti, ci şi către instituţii internaţionale. Înţeleg că din trimestrul patru al anului trecut şi trimestrul unu al anului acesta nu s-au plătit ratele contractuale privind transmisia (...). Vineri trebuie să înceapă Campionatul European de fotbal şi s-ar fi putut să ne trezim - sper că s-au luat măsurile necesare - cu faptul că nu se transmite acest eveniment. Nu mai vorbesc de Olimpiadă. Aşa încât (...), pe lângă cele 120 milioane de euro deja datorii, se pare că sunt şi alte datorii ale televiziunii publice (...) În final, banii cred că tot Guvernul trebuie să-i dea pentru a plăti datoriile", a declarat Ponta.

El a afirmat că în Parlament se va exprima pentru "depolitizarea" televiziunii publice şi pentru "protejarea banilor publici".

"Înţeleg că nu s-au plătit nici măcar contribuţiile la asigurări sociale, ceea ce cred (...) că e infracţiune. Nu e vorba de o lună sau două, cred că e vorba de doi ani", a adăugat premierul.

EURO 2012 are loc în Polonia şi Ucraina în perioada 8 iunie - 1 iulie, iar meciurile vor fi transmise în România de TVR şi Dolce Sport. Fiecare post va transmite câte 12 meciuri din faza grupelor, iar cele din sferturi, semifinale şi finala vor fi transmise de ambele canale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor