Fotbal: Euro-2012/Ucraina: Vitali Kliciko cere anchetarea unor deturnări de fonduri

Celebrul boxer ucrainean Vitali Kliciko a cerut joi anchetarea presupuselor deturnări de fonduri publice în cadrul pregătirilor pentru Euro-2012 de fotbal, pe care Ucraina îl organizează împreună cu Polonia.
Epoch Times România
12.01.2012

Celebrul boxer ucrainean Vitali Kliciko a cerut joi anchetarea presupuselor deturnări de fonduri publice în cadrul pregătirilor pentru Euro-2012 de fotbal, pe care Ucraina îl organizează împreună cu Polonia.

În Ucraina, "oamenii se întreabă de ce costul stadioanelor construite pentru Euro-2012 este mai mare cu 50 la sută, chiar dublat faţă de cel al stadioanelor construite în Europa", spune deţinătorul titlului WBC la categoria grea, care este şi lider al unui partid politic.

După ce se va încheia Campionatul European de fotbal, "va trebui să se ancheteze abuzurile care - sunt sigur - au fost comise", a adăugat Kliciko într-o conferinţă de presă susţinută la Kiev, unde este consilier municipal.

"Funcţionarii care sunt responsabili cu construirea acestor instalaţii trebuie să dea toate informaţiile despre ele", a adăugat boxerul în vârstă de 40 ani.

Acordarea fondurilor publice pentru pregătirea Euro-2012 suscită numeroase critici în Ucraina, unde corupţia este omniprezentă.

Procedurile de achiziţii publice netransparente legate de acest campionat provoacă suspiciuni privind importante deturnări de fonduri, afirmă presa şi opoziţia, care acuză unii înalţi responsabili ai statului.

Vitali Kliciko, al cărui frate mai mic este deţinător al titlurilor WBA-IBF-WBO la categoria grea, conduce un partid politic din Kiev, Alianţa democratică ucraineană pentru reformă (Oudar), care va participa la alegerile legislative din octombrie.

El a încercat de două ori să ajungă primar al Kievului, în 2006 şi 2008, însă a fost învins de Leonid Cernoveţki, faţă de care se află în opoziţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor