Fotbal - EURO 2012: Schweinsteiger critică UEFA şi transportul aerian din Ucraina

Epoch Times România
14.06.2012

Mijlocaşul german Bastian Schweinsteiger a criticat joi transportul aerian din Ucraina şi a sfătuit UEFA "să revadă organizarea" pentru restul EURO 2012, deoarece avionul Mannschaft a fost nevoit să plece cu întârziere miercuri, după meciul cu Olanda (2-1), anunţă AFP.

"Plecarea a fost întârziată deoarece, cred, controlorul aerian ştia foarte puţin englezeşte" pe aeroportul din Harkov, oraşul unde a avut loc meciul de miercuri, a explicat Schweinsteiger într-o conferinţă de presă organizată în cantonamentul Germaniei de la Gdansk.

"Am rămas destul de mult la aeroport şi cred că UEFA ar trebui poate să revadă organizarea pentru meciurile care au rămas", a adăugat jucătorul.

Responsabilul pentru relaţii cu presa al Federaţeii germane, Harald Stenger, a precizat că avionul Germaniei "a rămas 30 de minute pe piste" înainte de a decola, iar echipa a ajuns în cantonament "cu o întârziere de 30 de minute".

Această remarcă a atras o reacţie ironică a ziariştilor ce însoţesc Mannschaft. Avionul acestora, special închiriat, n-a decolat decât în zori, după ce a aşteptat peste trei ore pe pistă aprobarea turnului de control.

Când aprobarea a venit în cele din urmă pentru avionul presei, numeroase avioane charter pline de suporteri germani şi olandezi mai aşteptau încă pe pistă.

Avionul presei a ajuns la destinaţie cu o întârziere de aproximativ patru ore.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor