Fotbal - EURO 2012: O delegaţie a Rusiei a depus o coroană de flori în memoria preşedintelui Lech Kaczynski

Epoch Times România
10.06.2012

O delegaţie a echipei de fotbal a Rusiei de la EURO 2012 a depus duminică dimineaţă o coroană de flori în faţa palatului prezidenţial din Varşovia, în amintirea preşedintelui Lech Kaczynski, care şi-a pierdut viaţa pe 10 aprilie 2010 într-un accident de avion la Smolensk, în Rusia, informează AFP.

Şeful Federaţiei ruse de fotbal, Serghei Fursenko, şi selecţionerul echipei, olandezul Dick Advocaat, s-au recules în tăcere în faţa unei plăci comemorative amplasate pe un zid al palatului prezidenţial.

O jumătate de oră mai devreme, şeful opoziţiei conservatoare poloneze, Jaroslaw Kaczynski, aflat în fruntea unei delegaţii a partidului său, Dreptate şi Justiţie (PiS), a depus la distanţă de câţiva metri o coroană de flori în memoria fratelui său geamăn.

Organizată pe data de 10 a fiecărei luni, această ceremonie a avut acum un caracter aparte, datorită faptului că delegaţia Rusiei la EURO 2012 locuieşte într-un hotel aflat în apropierea palatului prezidenţial.

Meciul Polonia - Rusia, prevăzut pe 12 iunie, în Grupa a competiţiei, riscă să aibă loc într-o atmosferă tensionată, din cauza relaţiilor celor două ţări de-a lungul istoriei.

În altă ordine de idei, UEFA a deschis sâmbătă o procedură disciplinară împotriva Rusiei, din cauza comportamentului fanilor săi la meciul Rusia - Cehia (4-1), disputat vineri la EURO 2012, în oraşul polonez Wroclaw. Fanilor ruşi li se reproşează reaua conduită pe care au avut-o în tribune, aruncarea de rachete de hârtie şi afişarea de bannere ilegale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor