Fotbal - EURO 2012: Doi suporteri ruşi, interzişi pe stadioanele din Polonia

(Natalia Dobryszycka / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
11.06.2012

Doi suporteri ruşi, un bărbat şi o femeie, au primit interdicţia de a mai intra pe stadioanele din Polonia timp de doi ani, în urma unei altercaţii cu forţele de ordine, în cursul meciului dintre Rusia şi Cehia (4-1), disputat vineri la Wroclaw.

"Interdicţia a fost pronunţat duminică, de un tribunal din Worclaw, la adresa unui bărbat de 27 ani şi a unei femei de 41 ani", a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei. Cei doi fani au fost amendaţi, totodată, cu câte 2.000 de zloţi (460 euro).

Alţi patru suporteri ruşi, cu vârstele cuprinse între 25 şi 26 ani, au fost inculpaţi pentru participarea la o bătaie într-un restaurant din Wroclaw.

Poliţia caută, în continuare, să-i identifice pe suporterii care i-au lovit cu pumnii şi picioarele pe voluntarii serviciului de ordine de pe stadionul din Wroclaw, fiind autorizată să publice fotografiile a şase dintre cei mai agresivi huligani, pozele acestora fiind transmise către poliţia de frontieră.

UEFA a deschis sâmbătă o procedură disciplinară împotriva Rusiei, din cauza comportamentului suporterilor săi în tribune, care au aruncat cu petarde şi au afişat bannere interzise. De asemenea, forul european doreşte să afle dacă incidentele rasiste provocate de fanii ruşi i-au vizat pe jucătorii cehi.

Pe de altă parte, poliţia din Poznan a anunţat interpelarea mai multor huligani, între care 10 polonezi, 4 irlandezi şi 1 croat, în urma unei confruntări nocturne care a avut loc în piaţa centrală a acestui oraş din vestul Poloniei, care a găzduit duminică seara partida Croaţia - Irlanda (3-1).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor