Fotbal - EURO 2012: Avancronica meciului Germania - Portugalia

Echipele de fotbal ale Germaniei şi Portugaliei sunt protagonistele primului duel cu greutate la EURO 2012, sâmbătă, la Lvov (21,45), în Grupa B a competiţiei găzduite de Polonia şi Ucraina în perioada 8 iunie - 1 iulie.
(Getty Images)
Epoch Times România
08.06.2012

Echipele de fotbal ale Germaniei şi Portugaliei sunt protagonistele primului duel cu greutate la EURO 2012, sâmbătă, la Lvov (21,45), în Grupa B a competiţiei găzduite de Polonia şi Ucraina în perioada 8 iunie - 1 iulie.

Aflate în "grupa morţii", alături de Olanda şi Danemarca, echipele Germaniei şi Portugaliei s-au întâlnit de 16 ori de-a lungul timpului. Germania a obţinut 8 victorii, lusitanii 3, iar 5 partide s-au încheiat nedecis.

Germania are motive să fie circumspectă înaintea meciului, deoarece Portugalia a învins-o cu scorul de 3-0, la EURO 2000, iar Nationalmannschaft a încheiat pe ultimul loc într-o grupă din care făcea parte şi România. Germania şi-a luat, însă, revanşa la turneul final din 2008, prin victoria cu 3-2 de la Basel.

Portugalia a fost prima echipă care a învins Germania în preliminariile Cupei Mondiale, în 1985, la Stuttgart, cu 1-0, întrerupând astfel un şir de 36 de partide fără eşec. De atunci, germanii au pierdut o singură gată în preliminariile pentru CM, în 2001, în faţa Angliei (1-5), la Munchen.

Ultimul meci direct a fost finala mică a Cupei Mondiale din 2006, când Germania s-a impus cu 3-1 la Stuttgart.

Selecţionata lui Joachim Loew a câştigat toate cele 10 meciuri din preliminarii şi a marcat în ultimele 16 partide, în 9 dintre acestea înscriind cel puţin câte trei goluri. Ultimul meci în care Nationalmannschaft nu a marcat a fost un egal cu Suedia, în noiembrie 2010, 0-0 în deplasare.

De la titlul cucerit la EURO 1996, Germania a pierdut mai multe meciuri decât a reuşit să câştige la turneele finale ale competiţiei continentale. Din 12 partide susţinute, Germania a câştigat 4 şi a pierdut 5.

La ultimele patru ediţii ale Campionatului European, Portugalia a trecut de faza grupelor, cea mai bună performanţă întregistrând-o în 2004, pe teren propriu, când a jucat finala cu Grecia, care a câştigat cu 1-0.

Meciul de pe Arena Lvov va fi arbitrat de francezul Stephane Lannoy.

Echipele probabile:

Germania: Neuer - Jerome Boateng (L. Bender), Badstuber, Mertesacker, Lahm - Schweinsteiger, Khedira - Thomas Mueller, Ozil, Podolski - Klose. Selecţioner: Joachim Loew.

Portugalia: Rui Patricio - Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Fabio Coentrao - Joao Moutinho, Raul Meireles, Miguel Veloso - Cristiano Ronaldo, Helder Postiga, Nani. Selecţioner: Paulo Bento.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor