Fotbal. Dinamo Bucureşti - Athletic Bilbao 1-1, în turul al treilea preliminar al Europa League

"Am avut o primă repriză mai slabă pentru că am început cu frică, dar după golul primit ne-am revenit. Chiar dacă Athletic Bilbao are în continuare prima şansă, consider că am făcut un meci bun.." - Adrian Mutu, directorul general al grupării de fotbal FC Dinamo.
Dinamo Bucureşti - Athletic Bilbao 1-1, în turul al treilea preliminar al Europa League.
Dinamo Bucureşti - Athletic Bilbao 1-1, în turul al treilea preliminar al Europa League. (Athletic Club/facebook)

Gruparea din Ştefan cel Mare a terminat la egalitate disputa cu echipa din Primera Division, Athletic Bilbao, întâlnirea de joi seara de pe Arena Naţională, din prima manşă a turului al treilea preliminar al Europa League la fotbal.

Dinamo nu a fost deasupra ibericilor, dar nu a cedat fără luptă. Dacă prima parte a jocului a fost mai slabă pentru alb-roşii, oaspeţii la pauză aflându-se în avantaj, a doua parte a arătat o mare schimbare în bine, atât în atac, cât şi în apărare. Scor final 1-1 (0-1).

Cei de la Bilbao au deschis scorul prin fundaşul Aymeric Laporte (minutul 21), după un corner, pentru ca echipa din capitala românească să egaleze în minutul 54 prin Rivaldinho, cu un şut spectaculos de la distanţă.

"Am avut o primă repriză mai slabă pentru că am început cu frică, dar după golul primit ne-am revenit. Chiar dacă Athletic Bilbao are în continuare prima şansă, consider că am făcut un meci bun, am ieşit onorabil ca să spun aşa. Dar nu vreau să fac mare caz din acest rezultat pentru că eu vroiam victoria şi o vreau în continuare. Eu le-am spus să joace cu curaj, să aibe încredere în ei pentru că orice adversar poate fi învins. Mergem în Spania cu şansa a doua, dar îmi pare rău de ocaziile pe care le-am avut azi şi nu le-am fructificat", a mărturisit directorul general al grupării de fotbal FC Dinamo, Adi Mutu.

Echipa bucureşteană nu mai jucase de cinci ani în cupele europene.

Meciul de joi a fost primul oficial la Athletic pentru antrenorul José Angel Ziganda, care l-a înlocuit în această vară pe Ernesto Valverde.
Returul se va disputa pe 3 august, pe arena San Mames din Bilbao.

Au evoluat echipele:
Dinamo: 26. Jaime Penedo — 29. José Romera, 5. Ionuţ Nedelcearu, 3. Georgios Katsikas, 7. Steliano Filip (căpitan) — 18. May Mahlangu, 6. Azer Busuladic (9. Rivaldinho, 46) — 4. Sergiu Hanca, 24. Filipe Nascimento (15. Paul Anton, 84) , 20. Diogo Salomao — 17. Adam Nemec (10. Juan Albin, 67). Antrenor: Cosmin Contra.
Rezerve neutilizate: 1. Laurenţiu Brănescu — 19. Ionuţ Costache, 28. Luka Maric, 31. Claudiu Bumba.

Athletic: 13. Iago Herrerin — 18. Oscar de Marcos, 16. Xabier Etxeita, 4. Aymeric Laporte, 24. Mikel Balenziaga — 21. Mikel Vesga, 7. Benat Etxebarria (17. Mikel Rico, 81) — 14. Markel Susaeta (căpitan; 15. Inigo Lekue, 67), 22. Raul Garcia (19. Sabin Merino, 90), 10. Iker Muniain — 20. Aritz Aduriz. Antrenor: José Angel Ziganda.
Rezerve neutilizate: 1. Kepa Arrizabalaga — 2. Eneko Boveda, 6. Mikel San José, 23. Ager Aketxe.

Arbitru: Tore Hansen; arbitri asistenţi: Jon-Michael Knutsen, Oystein Ytterland; arbitru de rezervă: Espen Eskaas (toţi din Norvegia); observator pentru arbitri: Karen Nalbandian (Armenia); delegat UEFA: Aristeidis Stavropoulos (Grecia)
Cartonaşe galbene: Muniain (30), Filipe Nascimento (34), Romera (49), Rivaldinho (55), Hanca (61), Nedelcearu (90 2)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport