Fotbal: Cosmin Olăroiu, prezentat ca noul antrenor al echipei Al Ain

Cosmin Olăroiu (KARIM JAAFAR / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
08.06.2011

Clubul Al Ain SCC din Emiratele Arabe Unite a anunţat numirea lui Cosmin Olăroiu în funcţia de antrenor, în locul brazilianului Alexander Gallo.

Olăroiu a fost prezentat în cadrul unei conferinţe de presă, oficialii grupării arabe precizând că au negociat cu tehnicianul român aproximativ o lună, înainte de a ajunge la o înţelegere.

Conducătorii clubului Al Ain au apreciat că Olăroiu este omul potrivit pentru această funcţie, fiind recomandat de rezultatele înregistrate la Al Sadd (Qatar) şi Al Hilal (Arabia Saudită).

Clubul Al Ain a decis să pună pe liber toţi jucătorii străini odată cu venirea lui Olăroiu, care are libertatea de a alege străini şi jucători locali pentru sezonul viitor.

În legătură cu posibila venire a lui Mirel Rădoi (Al Hilal), clubul arab precizează pe site-ul său oficial că acesta a fost ofertat cu prilejul vizitei sale recente în Emirate, dar nu a existat o negociere oficială, subiectul urmând să fie clarificat în perioada următoare.

Olăroiu, care a anunţat că a semnat pe o perioadă de doi ani, a precizat că a urmărit comportarea echipei în ultimul an, la TV, şi cunoaşte jucătorii. Olăroiu şi-a exprimat aprecierea pentru sectorul de tineret al grupării, echipa de rezerve câştigând titlul naţional, iar cea U-18 fiind de asemenea promiţătoare. Tehnicianul român şi-a manifestat nerăbdarea de a-i cunoaşte pe jucători, de a le descoperi caracterele şi de a-i ajuta să fie mai buni din punct de vedere al valorii.

"Nu vreau să spun că voi cucerit titluri şi trofee, dar vreau să câştig un meci după altul. Gândesc fiecare meci în parte. Totuşi, victoria nu este un lucru uşor de realizat, e nevoie de timp şi de muncă pentru a te adresa în modul potrivit jucătorilor", a afirmat Olăroiu.

În 2007, Olăroiu a semnat pentru Al-Hilal, cu care a ajuns un an mai târziu în finala cupei U-23, a câştigat Cupa Coroanei Prinţului şi titlul. Olăroiu a activat apoi la Al-Sadd (Qatar).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor