Fotbal - CM 2014: Selecţionerul Germaniei propune o înlocuire suplimentară în meciurile cu prelungiri din faza eliminatorie

Selecţionerul german Joachim Loew.
Selecţionerul german Joachim Loew. (PATRIK STOLLARZ / AFP / Getty Images)

Selecţionerul Germaniei Joachim Loew consideră că ar fi binevenită o a patra înlocuire în timpul prelungirilor pentru echipele care joacă meciuri consecutive de 120 minute în faza eliminatorie a Mondialului, relatează agenţia Reuters.

''Merită să fie luat în consideraţie acest lucru, să ai şansa ca antrenor să ai dreptul la a patra înlocuire, mai ales începând cu optimile şi dacă ai mai multe meciuri cu prelungiri'', a declarat Loew într-o o conferinţă de presă.

Germania, care joacă marţi cu Brazilia în semifinale la Belo Horizonte, a avut nevoie de 120 minute pentru a îngenunchia Algeria şi apoi doar de 90 minute pentru a elimina Franţa în sferturi. Însă trei meciuri din ultimele cinci ale germanilor au avut loc la prânz, la ora 13,00 a Braziliei.

''În special după un lung sezon, este o posibilitate interesantă şi o idee interesantă. La ora 1,00 este dificil, resimţi apoi epuizarea jucătorilor. Pentru antrenor şi echipă trebuie să existe şi o altă opţiune'', a adăugat selecţionerul german.

O parte dintre meciuri s-au disputat la prânz pentru o audienţă globală mai bună şi în special pentru telespectatorii europeni.

FIFA a propus această idee forului care girează regulile fotbalului (IFAB) acum doi ani, dar nu a reuşit să strângă o majoritate de 75 la sută de voturi pentru a deveni o regulă acceptată.

Gerard Houllier, fost antrenor al Franţei şi al Liverpool, a declarat recent că propunerea ar trebui retrimisă la IFAB.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport