Fotbal - CM 2014: Justiţia braziliană anchetează mai multe federaţii pentru o posibilă implicare în trafic de bilete

(FRANCK FIFE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
03.07.2014

Poliţia civilă şi justiţia braziliană anchetează eventuale complicităţi din cadrul federaţiilor din Brazilia, Argentina şi Spania, după demantelarea unei reţele internaţionale de vânzare frauduloasă de bilete pentru Cupa Mondială de fotbal.

Această reţea era condusă de un algerian, Mohamadou Lamine Fofana, care face obiectul unei anchete de aproximativ trei luni, declarat pentru AFP procurorul Marcos Kac, însărcinat cu ancheta.

Poliţia civilă braziliană a anunţat marţi că a arestat 11 persoane acuzate că au revândut ilegal bilete furnizate cu titlu gratuit sponsorilor, federaţiilor, ONG-urilor sau jucătorilor.

"Este vorba de aproximativ 1.000 de intrări la meci, cu un preţ de bază de aproximativ 1.000 euro", a adăugat Marcos Kac.

Procurorul a explicat că numeroase locuri erau destinate federaţiilor din Brazilia, Argentina şi Spania. "Anchetăm acest lucru", a adăugat Kac.

Vânzarea s-a efectuat prin intermediul a trei antreprize de turism din Copacabana (la sud de Rio), care au fost închise de poliţie.

În ciuda interdicţiei de vânzare paralelă, mai mulţi ziarişti de la AFP au asistat la operaţiuni de revânzare în jurul stadionului din Brasilia. Marţi, înaintea partidei Argentina — Elveţia (1-0) la Sao Paulo, un bilet se negocia în jurul sumei de 1.200 euro.

Poliţia braziliană a arestat deja câteva zeci de vânzători de bilete la negru de la debutul Cupei Mondiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor