Fotbal: Clubul elveţian Servette Geneva a depus bilanţul

Epoch Times România
01.03.2012

Clubul de fotbal Servette Geneva, prima divizie elveţiană, a depus joi bilanţul pe lângă Camera de Comerţ a Tribunalului de Primă Instanţă din Geneva, anunţă AFP, citată de Agerpres.

Depunerea bilanţului vine a doua zi după ce unul dintre creanţierii clubului, nemulţumit că nu-şi mai primeşte banii înapoi, a depus o cerere de declanşare a procedurii de faliment a grupării elveţiene. Cererea a venit de la societatea GIB Sportswear, care a furnizat tricourile clubului şi reclamă o sumă neplătită de 285.000 de franci elveţieni.

Potrivit avocatului clubului, mai există motive de speranţă, deoarece "continuă negocieri avansate cu terţi parteneri şi(sau investitori".

Preşedintele şi unicul acţionar al clubului, omul de afaceri iranian Majid Pishyar, a estimat, într-un comunicat, că este "o zi tristă pentru Geneva". El a adăugat că "în ultimii patru ani, eu şi echipa mea am pregătit drumul succesului pentru Servette FC".

Omul de afaceri regretă că nu a obţinut sprijinul autorităţilor locale şi al mediilor economice din Geneva. "Continuăm să ne batem pentru SFC", a afirmat Pishyar, care încă mai crede că se poate ajunge la un "deznodământ fericit".

În prezent locul 4 în campionatul Elveţiei, Servette este una dintre echipele la care a jucat fostul internaţional român Viorel Moldovan (2004-2005). Printre antrenorii formaţiei s-a numărat Adrian Ursea (martie 2003)

În urmă cu cinci săptămâni, un alt club elveţian, Neuchatel Xamax, a declarat faliment, din cauza gestiunii dezastruoase a proprietarului său, omul de afaceri rus de origine cecenă Bulat Ceagaev, aflat acum în detenţie provizorie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor