Fotbal: Cel mai bogat om din lume, mexicanul Carlos Slim, investitor la Real Oviedo

Epoch Times România
18.11.2012

Miliardarul mexican Carlos Slim, omul cel mai bogat din lume, a anunţat că a investit 2 milioane de euro în capitalul clubului spaniol de fotbal din liga a 3-a Real Oviedo, devenind astfel principalul său acţionar.

"Întreprinderea Immobilier Carso, proprietate a inginerului Carlos Slim, a acceptat să răspundă invitaţiei făcute de Real Oviedo de a intra în capitalul acestui club, investind în el 2 milioane de euro", a precizat grupul imobiliar prin intermediul unui comunicat publicat pe site-ul clubului.

"Perioada dificilă fără precedent pe care o traversează în prezent clubul, istoria sa în fotbalul profesionist spaniol, dar mai ales susţinerea extraordinarului său public au determinat grupul nostru să se declare în favoarea acestui proiect", a explicat, în continuare, grupul Carso, care devine astfel principalul acţionar al Real Oviedo, clubul din Asturii care a evoluat multă vreme, 38 de ani, până în 2001, în prima divizie şi unde s-a format, între alţii, internaţionalul spaniol Juan Mata.

Acuzând o datorie mare, clubul era sub ameninţarea unei intrări în lichidare, oprită graţie unui gest de solidaritate din partea mai multor suporteri, care au participat la o creştere de capital de 1,5 milioane de euro.

Cu o avere estimată la 69 miliarde de dolari (56 miliarde de euro, aproximativ), Carlos Slim, magnat mexican al telecomunicaţiilor în vârstă de 72 de ani, este omul cel mai bogat din lume, potrivit revistei americane Forbes.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor