Fotbal. Bruce Arena, noul antrenor al reprezentativei Statelor Unite

Antrenorul american l-a înlocuit pe germanul Juergen Klinsmann, care a fost concediat după ce echipa sa a pierdut ultimile două partide din preliminariile Cupei Mondiale din 2018.
Antrenorul american Bruce Arena.
Antrenorul american Bruce Arena. (ESPN FC/twitter)

Federaţia americană de fotbal a anunţat, marţi, numele noului selecţioner al primei reprezentative a Statelor Unite, după ce germanul Juergen Klinsmann a fost concediat în urma rezultatelor mai puţin bune din ultima perioadă: 1-2 cu Mexic şi 0-4 cu Costa Rica, în urma cărora americanii ocupă ultimul loc în preliminariile zonei CONCACAF.

Acesta este Bruce Arena (65 de ani), care conform US Soccer va avea misiunea să readucă "Team USA" pe drumul către turneul final din 2018 din Rusia.

Nu este pentru prima dată când Arena ocupă această funcţie. El a mai antrenat naţionala Statelor Unite în perioada 1998 - 2006, timp în care a realizat cea mai frumoasă performanţă cu "The Yanks": calificarea în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 2002. El a fost demis, însă, după CM 2006 din Germania, unde echipa sa a fost eliminată în faza grupelor.

Ca antrenor, Arena a obţinut cinci titluri de campion în Major League Soccer (MLS), două cu DC United (1996 şi 1997) şi trei cu Galaxy (2001, 2012 şi 2014). Din anul 2008, el s-a aflat pe banca tehnică a celor de la Los Angeles Galaxy.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport