Fotbal: Astra Ploieşti are şase noi jucători

(Warren Little / Getty Images)
Epoch Times România
24.02.2012

Astra Ploieşti are şase jucători noi, între care patru brazilieni - Juliano Spadacio, Ricardo dos Santos do Nascimento, Laionel Silva Ramalho şi William Arthur Conceicao dos Santos -, un portughez- Rui Miguel - şi un român - Bogdan Pătraşcu.

"În afara lui Spadacio, toţi ceilalţi cinci nou sosiţi au contracte până la vară, cu opţiune de prelungire. Ricardo şi Laionel au sosit sub formă de împrumut, restul celor transferaţi din postura de jucători liberi de contract. Spadacio, care nu mai are statut de extra-comunitar, fiind deţinător de paşaport italian, a semnat un angajament pe un an şi jumătate", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, directorul general al Astrei, Mario Branco.

"Măţel a fost operat în Germania, iar acum urmează şedinţe de fizioterapie şi va merge lunar la control la clinica unde a suferit intervenţia chirurgicală. După toate indiciile, va reveni la sfârşitul lunii martie sau începutul lui aprilie. Budescu reprezintă o problemă internă, pe care sper că o vom rezolva. Deocamdată, este detaşat la echipa din Liga a IV-a", a mai spus portughezul.

De asemenea, antrenorul Astrei, lusitanul Antonio Conceicao, a arătat că, prin noile achiziţii, lotul va fi unul echilibrat, dar şi că îşi doreşte să formeze o echipă competitivă.

"Prin achiziţiile pe care le-am făcut sperăm că am reuşit să echilibrăm lotul. Au sosit cinci străini care au nevoie de o perioadă de acomodare, nu mă interesează de unde vin, ci calitatea jucătorilor. Nu aştept să mă surprindă evoluţia vreunui jucător anume, ci a echipei. (...) Disciplina face parte din strategia noastră. Sunt mulţumit de atitudinea şi comportamentul din acest grup. Cred că putem forma o echipă competitivă", a conchis tehnicianul clubului ploieştean.

Fostul dinamovist Bogdan Pătraşcu a spus că, din punctul său de vedere, venirea la Astra nu reprezintă "un pas înapoi", dar şi că la Dinamo nu a avut posibilitatea de a juca.

"Cred că la Dinamo nu am avut posibilitatea să joc, dar când am fost în teren m-am ridicat la nivelul aşteptărilor. Pentru mine este mai important ce se va întâmpla la noua mea echipă decât să mi se oprească un tricou de campion. Am lăsat acolo prietenii, a fost o perioadă frumoasă, chiar dacă nu am avut şansa să joc mai mult", a spus Pătraşcu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor