Fotbal: Antrenorul spaniol Ernesto Valverde va părăsi pe Olympiakos Pireu la finalul sezonului

Antrenorul spaniol Ernesto Valverde a anunţat joi că va părăsi campioana Greciei la fotbal, Olympiakos Pireu, la finalul acestui sezon, odată cu încheierea contractului său, precizează Reuters.
Epoch Times România
19.04.2012

Antrenorul spaniol Ernesto Valverde a anunţat joi că va părăsi campioana Greciei la fotbal, Olympiakos Pireu, la finalul acestui sezon, odată cu încheierea contractului său, precizează Reuters.

Valverde a condus gruparea elenă către al 39-lea său titlu de campioană naţională în acest sezon.

"Nu vreau să zăbovesc prea mult asupra acestui lucru sau să devin emoţional, e o zi dificilă pentru mine", a declarat Valverde, care va încheia curând contractul de doi ani pe care îl are cu "Oly".

Ibericul a precizat că decizia sa este motivată de motive de ordine personal. "Am petrecut în total trei ani la Olympiakos, care este un club cu pretenţii, iar suporterii vor mereu victoria", a explicat Valverde.

"În 2008, când am venit prima oară la Olympiakos, nu aveam nicio idee în ce mă bag. Am fost surprins de ce am găsit şi nu eram sigur că am făcut alegerea potrivită. Acum ştiu că a fost decizia cea mai bună şi vreau să ştiţi acest lucru", a subliniat Valverde.

Valverde se afla la cârma echipei în 2009, când aceasta câştiga titlul de campioană a Greciei, tehnicianul basc cucerind şi Cupa Greciei în sezonul său de debut, urmat de o scurtă experienţă la Villarreal. Valverde a revenit la Olympiakos în 2010, înlocuindu-l pe germanul Ewald Lienen, şi a cucerit un nou titlu, al 38-lea din istoria clubului.

Presa elenă l-a nominalizat pe Unai Emery, antrenorul Valenciei, ca favorit pentru postul care va fi părăsit de Valverde, în viziunea lui Vangelis Marinakis, proprietarul lui Olympiakos.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor