Fotbal: Antrenorul Ionuţ Badea a fost prezentat oficial de FC Braşov

Epoch Times România
17.04.2012

Clubul de fotbal FC Braşov l-a prezentat în mod oficial marţi pe noul antrenor Ionuţ Badea, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Stadionul Tineretului.

Badea, care a pregătit pe Universitatea Cluj în primele 20 de etape ale sezonului, a ajuns la un acord pentru un contract valabil pe trei sezoane cu FC Braşov şi va avea un staff format din Dragoş Radu (antrenor secund), Luigi Maione (preparator fizic) şi Andrei Şanta (antrenor cu portarii).

"Ionuţ Badea este noul antrenor al echipei. Negocierile cu Ionuţ durează de mai bine de un an şi jumătate, iar acum am reuşit să-l aduc la Braşov. Badea este un antrenor bun pe care am dorit să-l aduc la Braşov la fel de mult ca şi pe Răzvan Lucescu acum câţiva ani. Avem un proiect pe termen lung şi cred că l-am convins cu acest lucru", a declarat preşedintele CA al FC Braşov, Ioan Neculaie.

Ionuţ Badea este convins că echipa îşi va putea îndeplini obiectivul în acest sezon: "Din punctul meu de vedere, Braşovul merită nu doar o echipă în Liga I, ci şi un proiect pe termen lung care să fie încununat cu o participare în cupele europene. Cel mai devreme obiectivul ar putea fi atins în jurul a trei ani. În funcţie de investiţiile pe care Ioan Neculaie le va face în jucători, lucrurile se pot aşeza pe un făgaş normal al performanţei".

"Este important în această perioadă să lucrăm foarte bine la antrenamente pentru a oglindi acest lucru în jocul echipei. Este o perioadă dificilă, cu un final de campionat echilibrat atât la vârf, cât şi în subsolul clasamentului. Avem încredere că lucrurile pot fi rezolvate în favoarea noastră", a subliniat Badea.

Este important în această perioadă să lucrăm foarte bine la antrenamente pentru a oglindi acest lucru în jocul echipei. Este o perioadă dificilă, cu un final de campionat echilibrat atât la vârf, cât şi în subsolul clasamentului. Avem încredere că lucrurile pot fi rezolvate în favoarea noastră.

"Există şi un istoric al meu ca jucător la Braşov. Îmi aduc cu plăcere aminte de publicul cald de la Braşov şi sper ca suporterii să fie alături de echipă, mai ales acum când trecem printr-o perioadă de încercare. Sunt convins că ne putem îndeplini obiectivul în acest sezon. Nu pot să dau pronosticuri, important este să tratăm serios fiecare meci în parte", a precizat Ionuţ Badea care a disputat 7 jocuri pentru echipa de sub Tâmpa, în 2002.

Marius Şumudică şi-a reziliat luni contractul cu FC Braşov, din cauza rezultatelor neconcludente.

FC Braşov este deja la al patrulea antrenor principal în acest sezon, după Daniel Isăilă (et. 1-2, 6-12), Pepe Murcia (et. 3-5) şi Marius Şumudică (et. 13-26).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor