Fotbal: Antrenorul Fiorentinei, demis după lovirea unui jucător

Delio Rossi, antrenorul echipei Fiorentina. (Gabriele Maltinti / Getty Images)
Epoch Times România
03.05.2012

Delio Rossi, antrenorul echipei Fiorentina, a fost concediat miercuri, după ce l-a lovit pe jucătorul său Adem Ljajic, în timpul meciului cu Novara (2-2), din etapa a 36-a a Serie A.

Incidentul a avut loc după ce Rossi l-a înlocuit pe Ljajic, când mai erau 32 minute de joc şi Fiorentina era condusă cu 2-0. Antrenorul s-a enervat, când Rossi l-a aplaudat ironic în timp ce mergea spre banca de rezerve, şi s-a năpustit asupra sârbului, încercând să-l lovească, fiind însă oprit de alţi oficiali. Rossi s-a comportat apoi ca şi cum nimic nu s-a întâmplat.

Deşi Fiorentina a revenit şi a smuls o remiză, 2-2, care a consfinţit retrogradarea echipei Novara, preşedintele Andrea Della Valle a annunţat demiterea lui Rossi după meci.

"Din nefericire a fost un incident serios şi este cu atât mai neobişnuit cu cât el este o persoană calmă. Este ultima decizie pe care aş fi luat-o, dar simt că este pentru binele său. A trebuit să luăm decizia de a-l concedia. Am vorbit, mi-a explicat şi este gata să se scuze, dar am luat deja decizia", a declarat preşedintele Fiorentinei.

Fiorentina nu a scăpat total de grijile retrogradării şi joacă în etapa următoare cu Lecce, ocupanta ultimului loc retrogradabil, de care o separă 6 puncte când mai sunt 2 meciuri de disputat. Un punct i-ar asigură însă Fiorentinei salvarea de la retrogradare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor