Fotbal: Anglia - Capello consideră că sarcina lui Hodgson va fi foarte dificilă

Fabio Capello consideră că va fi foarte dificil pentru succesorul său la conducerea naţionalei de fotbal a Angliei, Roy Hodgson, "să creeze o mentalitate de învingător până la Euro 2012".
Fostul selectioner al echipei de fotbal Angliei, Fabio Capello. (ADRIAN DENNIS / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
04.05.2012

Fabio Capello consideră că va fi foarte dificil pentru succesorul său la conducerea naţionalei de fotbal a Angliei, Roy Hodgson, "să creeze o mentalitate de învingător până la Euro 2012".

"Ideea este de a crea un spirit de echipă şi o mentalitate de învingător într-un timp foarte scurt. Este foarte dificil, va fi foarte greu", a declarat italianul într-un interviu acordat vineri ziarului Times.

Capello, plecat în februarie după ce nu a fost de acord cu retragerea banderolei de căpitan lui John Terry, acuzat de rasism, crede că meseria de selecţioner nu este "o muncă normală".

"Nu poţi întotdeauna să scoţi ce este cel mai bun din jucători, pentru că unii sunt accidentaţi, alţii nu sunt în formă, sunt nemulţumiţi de situaţia lor la club sau au o problemă cu antrenorul", a spus fostul antrenor al echipelor AC Milan şi Real Madrid.

Capello speră totuşi că rezultatele bune ale englezilor la Euro vor valida munca depusă de el. "Sunt mulţumit de munca pe care am făcut-o pentru Anglia. Sper ca Anglia să fie una din cele mai bune echipe la Euro şi că va arăta că munca depusă de mine a fost bună. Dacă lucrurile vor merge bine, oamenii vor recunoaşte că am făcut lucruri bune", a spus el.

Plecat supărat pe Federaţia engleză (FA), Capello nu a exclus totuşi ca într-o zi să antreneze un club din Premier League. "La finalul carierei mele, ar fi interesant să găsesc o echipă foarte motivată pentru a atinge vârful. Anglia ar fi un loc foarte interesant, deoarece cunosc foarte bine echipele şi jucătorii. Totul ar fi foarte uşor pentru mine", a estimat tehnicianul italian în vârstă de 65 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor