Fotbal: Alberto Malesani, înlocuit de Luigi De Canio la Genoa

Antrenorul Alberto Malesani. (Marco Luzzani / Getty Images)
Epoch Times România
23.04.2012

Clubul de fotbal Genoa l-a înlocuit pe antrenorul Alberto Malesani cu Luigi Di Canio, după înfrângerea de acasă cu Siena (1-4), la capătul unui meci întrerupt din cauza fanilor care au aruncat cu petarde şi fumigene pe teren, relatează presa italiană.

Genoa ocupă locul 17 în Serie A (36 puncte), la un singur punct de prima poziţie retrogradabilă, ocupată de Lecce (35 puncte), când au mai rămas 5 etape de jucat.

În prima repriză a meciului de duminică, la scorul de 4-0 pentru Siena, arbitrul Paolo Tagliavento a fost nevoit să oprească jocul din cauza fanilor radicali de la peluză, care au aruncat cu petarde şi au încercat să escaladeze gardurile de protecţie. Căpitanul Marco Rossi a încercat să calmeze spiritele, dar fanii le-au cerut jucătorilor să-şi dea jos tricourile, pentru că nu merită să le poarte.

Meciul s-a reluat până la urmă după o întrerupere de 20 minute.

Malesani, 57 ani, a preluat Genoa pe 2 aprilie, când l-a înlocuit Pasquale Marino, care îl înlocuise chiar pe el cu câteva luni înainte.

Luigi De Canio, 54 ani, a antrenat ultima oară Lecce, între 2009 şi 22 mai 2011, fiind concediat după retrogradare. El va avea ca obiectiv la Genoa salvarea de la retrogradare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor